Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 4.000 de turisti, in statiunile montane din Parang
Peste 4.000 de turisti, in statiunile montane din Parang

Peste 4.000 de turisti, in statiunile montane din Parang

In acest weekend, peste 4.000 de turisti sunt asteptati in statiunile montane hunedorene Rausor, Parang si Straja, desi operatorii de turism nu au scazut deloc preturile, asa cum se intampla dupa 10 ianuarie in zonele turistice din Austria ori Elvetia.

Probleme cu parcarile

Partia de la Rausor, situata la 50 de kilometri de Hunedoara si la 70 de kilometri de Deva, este una dintre favoritele amatorilor de schi din zona. Zapada este „din belsug”, bine batatorita, iar drumul de acces nu le ridica probleme majore soferilor. Cazarea costa intre 40 si 75 de lei de persoana pe noapte, iar masa de pranz nu costa mai mult de 30 de lei.

Echipamentul de schi se inchiriaza cu 20 de lei pe zi, iar un abonament la instalatiile de cablu de pe partie, pentru o zi intreaga, costa 50 de lei. Intre doua sesiuni de schi, turistii pot sa bea un vin fiert sau sa consume „minuturi” in „hanul” care functioneaza chiar la baza partiei. De curand, partia de la Rausor este si iluminata, asa ca se poate schia pana tarziu in noapte.

Pe de alta parte, cei care aleg aceasta statiune trebuie sa ia in calcul si faptul ca locurile de parcare sunt insuficiente si ca pot avea probleme la plecare. Imediat dupa Anul Nou, zona Rausor a fost aproape blocata din cauza sutelor de masini ale turistilor. In acest weekend, aproape 1.000 de turisti sunt asteptati in statiune.

Tarife ca in varf de sezon

Si zona montana Parang este o destinatie preferata de turisti, cabanierii estimand ca in acest sfarsit de saptamana vor veni in jur de 1.500 de turisti din Hunedoara, Cluj, Timis, Arad si chiar din Bucuresti. Schiorii au la dispozitie sapte partii de schi, dintre care sase dotate cu teleschi. Preturile la cazare in pensiunile din Parang variaza intre 30 si 130 de lei, o masa de pranz pentru o persoana costa intre 30 si 50 de lei.

Nici in statiunea montana Straja cabanierii nu au lasat din pret, tarifele la cazare si servicii fiind aceleasi ca in varful de sezon inregistrat in perioada Sarbatorilor de Iarna. Astfel, o pereche de schiuri va putea fi inchiriata cu 25 de lei pe zi, cu tot cu bete si clapari.

Transportul pe partii cu instalatiile de cablu costa intre 10 si 60 de lei pe zi, cazarea variaza intre 50 si 120 de lei pe noapte de persoana, in timp ce un pranz costa intre 25 si 35 de lei. Chiar si in aceste conditii, peste 2.000 de persoane se vor afla astazi si maine pe cele sase partii din statiune.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News