Pentru a participa, ei trebuie să trimită un text cu tema sportivă, până la data de 1 noiembrie, la [email protected]. Până acum au fost primite peste 100 de texte de la tineri care îşi doresc să devină gazetari sportivi „cu acte”.

Învingătorul va beneficia de un contract de colaborare cu "Evenimentul zilei", timp de trei luni, având oportunitatea de a începe o carieră de ziarist sportiv. Cel de-al doilea clasat va fi recompensat cu o colaborare cu unul dintre cele mai populare site-uri de ştiri din România – Hotnews, având, de asemenea posibilitatea de a începe o carieră de jurnalist.

Va fi luat în considerare un singur text din partea fiecărui participant. Câştigătorul va fi desemnat de către doamna Iarina Demian, preşedintele Fundaţiei artEST şi un reprezentant din partea "Evenimentul zilei".

Competiţia dedicată tinerilor aspiranţi în cadrul Premiilor Ioan Chirila este o poliţă în alb semnată de brandul Ioan Chirilă pentru cei talentaţi şi pasionaţi de această profesie.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei Premiilor Ioan Chirilă ce va avea loc pe 26 noiembrie, la Ateneul Român. Detalii despre concurs se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului
www.ioanchirila.ro