Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda: Problema actuală a Oltchim e Victor Ponta, nu Dan Diaconescu
Cristian Preda: Problema actuală a Oltchim e Victor Ponta, nu Dan Diaconescu

Cristian Preda: Problema actuală a Oltchim e Victor Ponta, nu Dan Diaconescu

Într-o postare pe blog, europarlamentarul PDL, Cristian Preda susţine că vinovatul pentru situaţia de la Oltchim este premierul Victor Ponta, şi nu Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei. Prim-vicepreşedintele PDL îl compară pe Diaconescu cu un saltimbanc, în timp ce Ponta este proprietarul circului.

"Într-adevăr, dacă un saltimbanc e schilodit în arenă fiindcă nu are plasă de siguranţă, de vină nu e el, ci proprietarul circului. Aşa şi premierul. A schimbat regulile licitaţiei de la Oltchim, a patronat o organizare incompetentă, ca şi transformarea unui proces serios într-un show mediatic", explică Cristian Preda situaţia de la Oltchim, pe blog. 
Dan Diaconescu mai joacă rolul profitorului ce face pe victima, rol deseori asumat de politicienii români de după 1989, mai punctează Preda, pe blog. 
"Dan Diaconescu e, pe de altă parte, profitorul care joacă rolul victimei. E deja clasic în istoria noastră recentă: de la Caritas la FNI, de la încarcerarea lui Becali la evacuarea lui Vadim din sediul restituit proprietarilor, de la victimizarea lui Oprescu-cel-fără-semnături la auto-victimizarea USL după deriva democratică din 3-6 iulie – totul pare deja scris, deja spus, deja văzut", mai scrie pe blog, Cristian Preda. 
"Într-adevăr, V.Ponta pare preocupat de orice alt subiect în afara celor care presupun consistenţă şi reflecţie. Specialist în glumiţe şi în limbaj suburban, dottore va fi lăsat poate privatizarea Oltchim pe mâna unor nepricepuţi", a mai scris, pe blog, europarlamentarul PDL, Cristian Preda. 
Prim-vicepreşedintele PDL mai susţine şi că în acest context, guvernul este un fel de Antena 3 pentru Dan Diaconescu, aducându-i, aşa cum postul Tv aduce USL, voturi.
"Dacă nu a făcut-o din lejeritate, ci cu bună intenţie, singura raţiune care l-ar fi putut împinge la un asemenea gest ar fi ca el să-şi dorească o creştere electorală a lui Dan Diaconescu. Îi vor fi spus toţi sociologii că dacă PPDD creşte, PDL scade. În acest caz, Ponta e un fel de producător al lui Dan Diaconescu.
Adevărul e că dacă totul ar fi văzut doar ca show mediatic, guvernul face pentru şeful PPDD ceea ce Antena 3 a făcut de-a lungul anilor pentru USL: un platou TV şi multă bunăvoinţă aduc voturi"
, mai susţine Cristian Preda.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: