Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta, de la CHEFUL PSD: „Antonescu va candida din partea Opoziției”. Replica PNL | GALERIE FOTO
Victor Ponta, de la CHEFUL PSD: „Antonescu va candida din partea Opoziției”. Replica PNL | GALERIE FOTO

Victor Ponta, de la CHEFUL PSD: „Antonescu va candida din partea Opoziției”. Replica PNL | GALERIE FOTO

Liderii PSD din teritoriu au fost convocaţi, azi, la București, la hotelul Rin, deținut de frații Negoiță, pentru a aniversa împlinirea a patru ani de când a fost ales Victor Ponta în funcţia de președinte. Și în cadrul discuției informale, dar și, oficial, la finalul acesteia, mesajul pesediștilor către liberali a fost că Antonescu poate să-și ia gândul de la sprijinul lor pentru Cotroceni.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a afirmat joi că premierul Victor Ponta s-a decis mai repede decât termenul iniţial şi a renunţat la USL prin declaraţia referitoare la Crin Antonescu.

"Impresia mea este că dl Ponta s-a decis mai repede decât termenul pe care şi l-a ales, şi anume luni, a renunţat la proiectul USL şi implicit la partenerii din PNL şi preferă majoritatea pe care am văzut că o conducea în Parlament la votul pentru imunitatea dlui Cosma", a declarat Pocora.
La întâlnirea care s-a desfăşurat la hotelul Rin, au participat, pe lângă liderii PSD de la centru și din județe, și liderul UNPR Gabriel Oprea și cel al PC Daniel Constantin, precum și parlamentari din cele două partide. 
În cadrul întâlnirii Victor Ponta a ținut un discurs de câteva minute în care le-a spus pesediștilor că Antonescu și-a făcut deja calcule pentru a candida la Cotroceni din partea Opoziției. Între timp, au rulat filmulețe despre evenimentele importante ale PSD din ultimii patru ani.
Potrivit unor surse social-democrate, pesediștii sunt și ei convinși de acest scenariu al ruperii USL și se gândesc la variantele pe care le au pentru prezidențiale. În acest context Ponta a arătat că USD va avea şi ea un candidat, respectiv persoana care se va situa cel mai bine în sondajele de opinie şi va avea şanse să câştige Preşedinţia României.
Surse din partidele de Dreapta spun însă că Antonescu nu i-a contactat pentru negocieri. 
Victor Ponta a mai transmis mesaje de unitate și le-a cerut pesediștilor să lupte pentru câștigarea prezidențialelor. El le-a mulțumit celor care l-au ales la Congres dar și celor care nu l-au ales, și care acum sunt miniștri.
"Antonescu a decis să candideze fără să mai guverneze"
La finalul reuniunii, Victor Ponta a declarat că este convins că liderul PNL, Crin Antonescu, a luat decizia de a candida la prezidențiale din partea Opoziție.
"Problema este că am convingerea, eu şi colegii mei, că domnul Antonescu a luat decizia de a candida în Opoziţie pentru că e mai uşor să critici şi să nu răspunzi de nimic. Aş vrea să găsim o soluţie până luni ca să nu fie aşa. Dar impresia mea este că domnul Antonescu a decis să candideze la preşedinţie fără să mai guverneze până atunci. PSD vrea păstrarea USL-ului, așteptăm ca liberalii să ia o decizie", a declarat Ponta.
În legătură cu numirea lui Klaus Iohannis în Guvern, Ponta a spus că vrea să facă acest lucru de mult timp." Eu vreau să îl numesc chiar azi. Vrea să fie ministru de Interne, este numit ministru de Interne, vrea ministru de Finanţe şi vicepremier, va fi numit", a mai spus Ponta.
Anterior, surse din interiorul ședinței informale declarau că Victor Ponta l-a atacat pe Crin Antonescu, spunând că acesta își dorește să fie prezidențiabilul Opoziției.
Dragnea: PNL se uită și la capra vecinului
La sosire, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că PSD îi aşteaptă "cu drag" pe liberali în Guvern, însă afirmă că este de neînţeles "faptul că se uită şi la capra vecinului".
"Îi (pe liberali – n.r.) aşteptăm cu drag să vină în Guvern, doi, trei, patru, care sunt cei de la PNL care vor să vină, pe poziţiile pe care le-au solicitat. Faptul că se uită şi la capra vecinului este de neînţeles şi aici putem să vorbim despre pretexte. Şi-au dorit vicepremier la Interne, suntem de acord, rocadă între miniştri, între ministere, suntem de acord şi cu asta. Faptul că nu se doreşte încă un vicepremier, motivând că PC este un partid mai mic decât PNL, nu stă în picioare", a spus Liviu Dragnea.
Întrebat dacă PSD este dispus să renunţe la ideea unei funcţii de vicepremier care să revină PC, Dragnea a spus că ar trebui văzut dacă PNL este dispus să renunţe la respectiva pretenţie.

Cât priveşte o eventuală susţinere a unei moţiuni de cenzură de către PNL, social-democratul a răspuns că ”ar fi urât ca vechi camarazi să ajungă să depună moţiune de cenzură împotriva unui Guvern din care încă fac parte”.

‘Noi sperăm să avem luni o discuţie finală în care să mergem mai departe. Noi suntem deschişi la discuţii, dar nu reuşim să înţelegem de ce ne împiedicăm de această pretenţie ca să nu aibă şi alţii un vicepremier", a mai spus el.

La întâlnirea de azi nu se va lua nicio decizie, fiind una informală, a subliniat Liviu Dragnea.

"Nu ştiu dacă vom lua şi decizii, pentru că este o întâlnire informală, nu este o întâlnire statutară să luăm decizii, dar sigur că vom discuta pentru că ne preocupă pe toţi ce se întâmplă în USL. Nu dorim sub nicio formă să se destrame USL. Cel puţin din punctul meu de vedere personal, este un proiect de suflet", a mai declarat Dragnea, întrebat dacă se va lua vreo decizie cu prilejul respectivei întâlniri informale a social-democraţilor.

CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu: Noi am cam fost dați AFARĂ de la guvernare | VIDEO
  • Reacţia USD la ultimatumul lui Antonescu
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: