Pescarul care şi-a înscenat moartea

Pescarul care şi-a înscenat moartea

Unul dintre cei mai amendaţi pescari din Marea Britanie şi-a înscenat moartea pentru a scăpa de plata unor sancţiuni în valoare de peste un milion de lire (1,15 milioane de euro).

Derek Atkins, în vârstă de 55 de ani, este unul dintre cei mai renumiţi pescari din Portsmouth. Pentru dibăcia din larg, unde năvoadele sale ies mereu pline, dar mai ales pentru desele încălcări ale legii.

Pescarul făcuse o obişnuinţă din a nu-şi declara corect capturile, pentru a plăti un impozit mai mic. De 21 de ori a fost amendat, de fiecare dată cu câte 50.000 de lire. Nu a plătit însă niciuna dintre amenzi.

Şi se pare că ştia el de ce. Atkins se pregătea să îşi însceneze moartea. Aşa că a luat o foaie de hârtie şi a scris un necrolog de îţi dau lacrimile în colţul ochilor. A semnat-o pe "îndurerata" sa parteneră de viaţă, care cerea renunţarea la acuzaţii, deoarece "dedicatul pescar" murise în urma unui atac de cord.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi-a inventat nobleţea

Necrologul a fost publicat chiar şi de "Fishing News" (în traducere - Ştiri din pescuit), cea mai citită publicaţie a acestei nişe. "A fost un familist convins şi va lipsi enorm familiei şi prietenilor", scria în biletul publicat de revistă în iunie 2007. "Decedatul" acuza dur guvernul englez, "care pune piedici pescarilor devotaţi" şi încurajează străinii să exploateze apele teritoriale.

Un inspector al Agenţiei pentru Pescuit Marin a investigat însă cazul şi, în urmă cu câteva zile, l-a descoperit pe Atkins. Îşi schimbase numele în Sir Derek Eastwood, dându-se drept un membru al Parlamentului, dar a continuat să comită ilegalităţi. Atkins a fost arestat ulterior şi a recunoscut toate acuzaţiile. Sentinţa va fi pronunţată în zilele următoare. Sursa: The Independent