Periuţa cu Bluetooth analizează cum te speli

Periuţa cu Bluetooth analizează cum te speli

O aplicaţie pentru smartphone monitorizează cu atenţie cât de bine îţi periezi dantura.

Noua periuţă de dinţi dotată cu Bluetooth, de la Beam Technologies, transmite telefonului cât de des te speli pe dinţi, cât timp durează operaţiunea şi chiar ce zone ale gurii le speli mai intens. Aplicaţia monitorizează totul

Pentru ca setul să fie complet, următoarele modele care vor fi scoase pe piaţă vor activa şi muzica de pe smartphone chiar în timp ce te speli pe dinţi, pentru ca timpul să treacă mai uşor. Senzorii periuţei de dinţi vor activa aplicaţia de pe smartphone de fiecare dată când începi periajul. Datele vor fi colectate cu fiecare spălare, iar aplicaţia va calcula şi durata medie a periajului în ultima lună. Aplicaţia este concepută pentru a fi utilă şi părinţilor care vor putea să îşi supravegheze mai uşor copiii atunci când vine vorba de spălatul pe dinţi. În plus, pentru ca această operaţiune să fie cât mai atractivă pentru cei mici, programul le va da o notă de competitivitate oferind ca recompensă accederea la un alt nivel, ca in cazul unui joc pe computer.

Preţul - 50 de dolari Periuţa de dinţi Beam va apărea în magazine şi pe siteuri de specialitate de luna viitoare şi va costa în jurul a 50 de dolari americani. Capul periuţei de dinţi este detaşabil, trebuie schimbat periodic şi va costa 3 dolari. Studiile arată că media timpului pe care îl acordă un om spălatului pe dinţi este de doar 46 de secunde, în timp ce medicii recomandă cel puţin 2 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News