Dunărea a atins vineri, la Galaţi, cota de inundaţie, nivelul apei măsurând 602 centimetri. 

Autorităţile locale se aşteptau ca nivelul Dunării să depăşească cota de inundaţie motiv pentru care încă de vineri s-a întrunit în regim de urgenţă, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având ca temă pregătirea pentru apărare împotriva inundaţiilor provocate de Dunăre. 

Prefectul Dorin Otrocol a dispus activarea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor din care fac parte reprezentanţi din instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii. S-a transmis operatorilor economici riverani Dunării obligaţia ca aceştia să monitorizeze cu atenţie cotele fluviului şi, dacă situaţia o va impune, să pună în aplicare măsurile cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundaţiilor. 

Zona pietonală de pe faleza inferioară a Dunării, locul preferat de promenadă al gălăţenilor, a fost inundată pe o porţiune cu o lăţime de câţiva metri, dar şi terase aflate pe malul apei. 

Zona inundată este zilnic vizitată de curioşi, cu atât mai mult cu cât locul se află în apropierea celui în care duminică se va desfăşura Festivalul Scrumbiei, organizat pentru al 18-lea an consecutiv, de Florii, de Primăria municipiului Galaţi.