Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIŢII-ŞOC la redacţiile ziarelor „Adevărul” şi „Click”. Acuzaţiile DIICOT: spălare de bani şi evaziune fiscală, Prejudiciu URIAŞ
PERCHEZIŢII-ŞOC la redacţiile ziarelor „Adevărul” şi „Click”. Acuzaţiile DIICOT: spălare de bani şi evaziune fiscală, Prejudiciu URIAŞ

PERCHEZIŢII-ŞOC la redacţiile ziarelor „Adevărul” şi „Click”. Acuzaţiile DIICOT: spălare de bani şi evaziune fiscală, Prejudiciu URIAŞ

În aceasta dimineata poliiţiştii şi procurorii DIICOT - Biroul teritorial Olt efectueaza patru perchezitii domiciliare si la două sedii de firmă, dintre care o redactie de ziar. Surse din Poliţia Română au precizat că acţiunea vizează redacţiile cotidianelor "Adevărul" şi "Click".

Poliţia Română informează că, din actele de urmărire penală efectuate până la această dată, a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada  2006 şi până în prezent, ar fi creat un prejudiciu prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată ar fi reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de bănuitul B.C., prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, ar fi creat un prejudiciu statului român de  25.646.825 lei.

Se efectueaza cercetari fata de nouă persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup,abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscala.

La sediul DIICOT – Oltt vor fi aduse 12 persoane.