Evenimentul Zilei > Actualitate > PERCHEZIȚII în CAPITALA CONTRABANDIȘTILOR. Au fost descoperite sute de mii de pachete de țigări și arme
PERCHEZIȚII în CAPITALA CONTRABANDIȘTILOR. Au fost descoperite sute de mii de pachete de țigări și arme

PERCHEZIȚII în CAPITALA CONTRABANDIȘTILOR. Au fost descoperite sute de mii de pachete de țigări și arme

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraş- Severin au efectuat, miercuri dimineaţă, 55 de percheziţii în localităţi din judeţ, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, prejudiciul depăşind 100.000 de euro. La percheziții, polițiștii au descoperit 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut, miercuri, 55 de percheziţii domiciliare pe raza oraşului Bocşa şi localităţile rurale limitrofe în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă, informează un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii spun că, în cauză există suspiciunea că cele trei grupuri infracţionale, interconectate, au acţionat, începând cu anul 2015, în zona Bocşa, coordonând în totalitate activitatea de distribuire de ţigarete provenite din contrabandă.

”S-a reţinut că fiecare grup infracţional a acţionat pe trei paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare şi distribuţie cu ţigări provenite din Serbia şi Ucraina”, se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor DIICOT, ţigările erau vândute pe stradă, de către ”persoane care au acţionat individual sau pe criterii familiale, cu strânse legături între ele”, dar erau distribuite şi “en detail”, prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atât în oraşul Bocşa cât şi în zonele rurale limitrofe.

”Pe parcursul investigaţiilor s-a constatat că membrii grupurilor au adoptat măsuri de conspirativitate a activităţii infracţionale, respectiv, utilizarea unui număr mare de posturi telefonice, schimbarea periodică a acestora, supravegherea zonei de acţiune, urmărirea autoturismelor suspecte de a aparţine autorităţilor de aplicare a legii”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 240.000 de ţigări fără documente legale, arme şi carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Surse din rândul anchetatorilor declarau, miercuri dimineaţă, că cele 55 de percheziţii au loc la adresa din Bocşa, Reşiţa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin. 

Conform surselor citate, doar valoarea transporturilor de ţigări descoperite în ultimii doi ani se apropie de 100.000 de euro. Prejudiciul estimat de anchetatori este însă mult mai mare. De asemenea, 34 de persoane au fost duse la sediul DIICOT din Reşiţa, potrivit surselor citate.