Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii de amploare la Constanţa. Evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro
Percheziţii de amploare la Constanţa. Evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro

Percheziţii de amploare la Constanţa. Evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro

Cel puţin 17 persoane suspectate de evaziune fiscală în valoare totală de 1,5 milioane de euro, în domeniul transporturilor de marfă, prestări de servicii şi construcţii, sunt audiate la sediul IPJ Constanţa, în urma a 28 de percheziţii efectuate îm această dimineaţă.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii din IPJ au efectuat la primele ore ale dimineţii 28 de percheziţii domiciliare şi la firmele unor persoane bănuite că în 2014-2015 au desfăşurat activităţi ilegale pentru a păcăli statul. Descinderile au avut loc în portul Constanţa, unde suspecţii deţineau societăţi comerciale, care se foloseau, prin sistem suveică, alte firme fantomă. În acelaşi timp, alte percheziţii se derulau în Constanţa dar şi în judeţele Giurgiu şi Vâlcea.

Din primele cercetări a reieşit că suspecţii de evaziune fiscală au cauzat statului român un prejudiciu de aproximativ 1,5 milione de euro. Persoanele bănuite sunt audiate la sediul IPJ Constanţa, urmând să se ia măsuri în privinţa acestora. La percheziţiile coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunal Constanţa au participat şi poliţiştii din port  dar şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi de la IPJ Giurgiu şi Vâlcea, alături de mascaţii de la SAS Constanţa, sprijiniţi de DIPI.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: