Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) și polițiștii din cadrul DGPMB- Poliția Sector 1 București – Serviciul de Instigare a Criminalității Economice eferctuează șase percheziţii în Capitală şi Ilfov, la domiciliile unor persoane şi sediul unei societăţi cu obiect de activitate comerţul cu autovehicule, potrivit agerpres.

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) a transmis printr-un comunicat de presă că perchezițiile au loc în vedere ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unui dosar de evaziune fiscală.

Din câte se pare, prejudiciul bugetului de stat ar fi de aproximativ 1.200.000 de lei (305.000 de euro), în contextul în care, în perioada 2008-2009, un reprezentant al societății comerciale ar fi înregistrat cheltuielo fictive în valoare de 2.700.000 de lei.

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. 

În vederea asigurării prezenţei la audieri, vor fi puse în executare 10 mandate de aducere emise de procuror.