Pensiune închisă după ce 13 eleve au făcut toxiinfecţie alimentară

Pensiune închisă după ce 13 eleve au făcut toxiinfecţie alimentară

O pensiune din oraşul Solca, judeţul Suceava, a fost închisă astăzi de autorităţile sanitare, după ce 13 voleibaliste din lotul Liceului cu Program Sportiv din Suceava au ajuns, săptămâna trecută, la spital cu toxinfecţie alimentară.

Potrivit analizelor de laborator efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, mâncarea servită sportivelor în catonament era infestată cu Salmonella. "Bacteria a fost găsită în chifteluţele pregătite pentru cină. Era o suspiciune cum că bucătăreasa ar fi fost purtătoare de Salmonella, însă acest lucru nu s-a confirmat. Motiv pentru care se va declanşa o anchetă la furnizorul de materie primă pentru chifteluţe", a declarat directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, care a adăugat că Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor va verifica societatea de unde a fost cumpărată carnea. Apa potabilă, plină de bacterii Abiţei a mai precizat şi faptul că pensiunea avea problem şi cu apa potabilă. "Apa conţine nitraţi, dar şi bacterii de origine fecaloid menajară", conchide şeful DSP Suceava. Săptămâna trecută, 13 tinere voleibaliste, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, aflate în cantonament în oraşul Solca, au ajuns la spital, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Adolescentele au mâncat la pensiunea Casa Antonio din localitate, unde au şi fost cazate pe durata antrenamentelor. Ele au început să se simtă rău marţi, la câteva ore după ce au luat cina, care a constat în cartofi piure, chifteluţe şi salată de varză. Minorele au acuzat greaţă, vărsături, diaree şi febră pe tot parcursul nopţii, iar miercuri dimineaţă şi-au întrerupt antrenamentele pentru a merge la spital.