Evenimentul Zilei > Actualitate > Pensionarii, victimele războiului Stavarache – Sechelariu
Pensionarii, victimele războiului Stavarache – Sechelariu

Pensionarii, victimele războiului Stavarache – Sechelariu

Peste 16.000 de pensionari şi 2.000 de persoane cu handicap din Bacău nu mai beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun din oraș.

Motivul: firma SC Transport Public SA, administrată de Agripina Sechelariu, mama fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a refuzat să acorde subvenţii pentru categoriile sociale defavorizate.
Practic, neînţelegerile au pornit de la nemulţumirea conducerii societăţii de transport care nu este de acord cu subvenţia de 28%, pe care o consideră prea mică, acordată de administrația locală condusă de primarul Romeo Stavarache.
„Am fost să-mi iau abonament şi nu mi-a dat. De fapt scria mare, la ghişeu, că nu se eliberează abonamente gratuite sau reduse deoarece nu s-a semnat nu ştiu ce contract între primărie şi Transport Public. Cică dacă vrem să mergem cu autobuzul trebuie să plătim biletul întreg", se plânge Elena Lazariu, o pensionară din Bacău.
„Nu se poate aşa ceva. Am mai păţit odată lucrul ăsta, prin ianuarie. Acum iar. Cineva îşi bate joc de noi. Conform legii, noi trebuie să avem gratuitate în transport", spune la rândul ei Ioana Nica, soţia unui veteran de război. 
Negocieri eşuate
Reprezentanţii Primăriei Bacău afirmă că nu au reuşit pâna la această oră să se întâlnească cu conducerea SC Transport Public pentru a găsi soluţii.
„Pe 2 aprilie, la sediul Primăriei Bacău a avut loc o nouă rundă de discuţii cu SC Transport Public SA, în încercarea de a convinge societatea să elibereze abonamentele către pensionari şi celelalte categorii prevăzute de lege. Discuţiile au culminat cu refuzul ferm al SC Transport Public SA de a elibera abonamentele, fără niciun fel de explicaţii şi de amânare din partea acestei societăţi a unei decizii finale până la data de 6 aprilie, lucru care, fireşte, nu s-a întâmplat", se afirmă într-un comunicat de presă semnat de Roxana Mironescu și Dragoș Luchian, viceprimarii Bacăului.
„Acele condiții nu au fost negociate”
În replică, Gabriel Ioniță, avocatul firmei SC Transport Public, afirmă că reprezentanții Primăriei Bacău nu sunt deschiși negocierilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News