Judecătorii mai arată în motivarea deciziei că maşina a fost vândută de mai multe ori, între rudele celor două. Într-o convorbire de la dosar, purtată între Melisa şi concubinul unui alt inculpat din dosar se arată că a rămas doar cu aurul acesteia, din cei 200.000 de euro pe care i-a luat de la Zăvoranu. "Melisa – Din 200.000 euro luaţi de mâna mea de la Oana. (n.n. – Zăvoranu) eu nu am rămas decât cu aurul. Pur şi simplu mi i-au luat cu japca din mână şi nu mi-au dat nimic".

A garantat cu casa
O altă interceptare arată nivelul datoriilor acumulate de Zăvoranu, împrumuturi care urmează a fi plătite diferiţilor cămătari şi garantate cu imobilul în care locuieşte.
 
"Domn:  Şi câţi bani trebuie să-ţi dea ca să nu… să nu-i mai iei casa?
Ion Constantin: O sută optzeci de mii de euro.
Domn: O sută optzeci de mii de euro? Bine, nu i-ai dat tu atâta.
 Ion Constantin: (râde) Ardă-te-ar gazu’! ".
Într-adevăr, Ioana Zăvoranu încearcă în acest moment să-şi recupereze imobilul de la Ion Constantin. Pe rolul Tribunalului Bucureşti există o cerere de anulare act, solicitare depusă pe 22 decembrie anul trecut. Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 30 mai 2012.

Nu deschizi ochii, deschizi punga
Magistraţii sunt de acord că vrăjitoria nu este pedepsită de lege, însă având în vedere că cele două vrăjitoare au profitat de credulitatea părţii vătămate, faptele ţin de înşelăciune.
Unul dintre judecători nu a a fost de acord cu colegii lui, arătând că "nu există la dosar, nici o probă în sensul că activităţile celor două inculpate (autodeclarate vrăjitoare), au determinat-o pe Ioana Z. (n.n. – Oana Zăvoranu) să-şi vândă din proprietăţi sau să contracteze împrumuturi, eventual într-o manieră păguboasă pentru aceasta. Sunt doar susţinerile acesteia din urma. Nu există nici cel mai mic indiciu ca I.Z., în fata notarilor, s-a aflat sub "puterile malefice ale vrăjitoarelor", ea dorind în mod liber să-şi tranzacţioneze proprietăţile", arată judecătorul care a respins ca nefondat recursul procurorilor.
Tribunalul Ilfov a hotărât, pe 14 decembrie 2011, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melisa să fie cercetate în stare de libertate, respingând propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventivă a acestora. Ulterior, ele au fost arestate de Curtea de Apel Bucureşti.