Aproximativ 20.000 de turiști de 1 Mai pe litoral

Aproximativ 20.000 de turiști de 1 Mai pe litoral

Aproximativ 20.000 de turişti au ales să petreacă 1 Mai pe litoralul românesc, potrivit Corinei Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral şi al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), citată de mediafax.ro. Ea a adăugat că majoritatea acestora au preferat staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche.

Mare parte din cei 20.000 de turişti aşteptaţi în minivacanţa de 1 Mai pe litoral au venit cu trenul din diverse colţuri ale ţării, alţii au sosit cu autoturismele personale, dar au fost şi destui care au preferat autocarul. Vremea răcoroasă şi ploaia măruntă nu i-au speriat pe turişti. “Mergem să ne distrăm la Vama Veche”, strigau în gară mai mulţi tineri care s-au declarat “rockerii din Galaţi”. După patru ore de călătorie “nu ne-am plictisit, am mai băut o berică, am mai cantat, e ok”.

La Vama Veche şi Costineşti, turiştii vor avea parte de concerte pe plajă sau în cluburi. Distracţia a început aici încă din noaptea trecută. De dimineaţă, un tânăr, încălzit de băutură, a prins curaj şi s-a aruncat în valurile mării, reci de 10 grade. Prietenii au sunat la 112 şi în scurt timp, petrecăreţul a fost scos din apă  aproape mort, îngheţat şi treaz.

Şi la Năvodari şi Mamaia este animaţie. În nordul staţiunii Mamaia, plaja era deja ocupată de sute de tineri care dansau pe muzică house şi beau bere. Ei spun că “nu vom mai pleca de pe plajă pentru că ni se promit 60 de ore de muzică bună cu DJ renumiţi”.

Tinerii cu bani au ocupat deja hotelurile de 4 şi 5 stele. Se pregătesc pentru două nopţi incendiare în cluburile care s-au mutat de la Bucureşti pe litoral. Clubul Bamboo, amenajat chiar pe plajă langă un hotel de 5 stele, se deschide la noapte şi echipele de muncitori făceau ultimele retuşuri.

Pe malul lacului Siutghiol, în centrul staţiunii Mamaia, pe o scenă amplasată de primăria Constanţa a început deja seria de spectacole în aer liber care vor avea loc timp de trei zile de la 12 ziua până la miezul nopţii.

Turiştii “mai paşnici” se plimbă pe malul mării sau admiră staţiunea Mamaia din telegondolă. Cel puţin 500 de poliţişti şi jandarmi veghează ordinea publică. Cei de poliţia rutieră au avut deja parte de primul accident de circulaţie, deşi se recomandă neîntrerupt conducerea cu atenţie şi păstrarea vitezei legale. Aşa că în loc să ajungă pe plajă, un bucureştean este acum internat cu fracturi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce maşina pe care o conducea cu viteză în apropiere de Constanţa a intrat în alte două autoturisme.

Ne puteți urmări și pe Google News