Pe cine vrea să salveze PSD? Nu pe Năstase...

Pe cine vrea să salveze PSD? Nu pe Năstase...

Ce se întâmplă zilele astea în jurul lui Adrian Năstase nu are nicio legătură cu salvarea lui Adrian Năstase. Cu siguranţă, sunt mulţi în PSD care şi-au frecat mâinile de bucurie, când au aflat că fostul premier a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

Cred că cel cu adevărat fericit de nefericirea lui Adrian Năstase este Victor Ponta. A scăpat de un rival politic de anvergură din partid, a cărui influenţă i-ar fi stat, vorba lui Ion Iliescu, ca sula-n coastă. În partid, au jubilat şi baronii pe care Năstase i-a umilit la scenă publică, prin procese - spectacol menite a demonstra opiniei publice că PSD se curăţă de corupţi.

Toţi aceştia plâng de o săptămână cu lacrimi de crocodil,  sau alte lighioane ale pământului, la căpătâiul împuşcatului. Ei nu vor să-l salveze pe Năstase. Vor să se salveze pe sine. Vor să salveze Sistemul pe care l-au creat şi care i-a făcut intangibili în faţa Justiţiei. Nu cred că nu realizează că-i fac un deserviciu imens lui Adrian Năstase. Refuz să cred că nu sunt conştienţi că tot acest tămbălău isteroid îi fac mult rău fostului premier, că nu este altceva decât o ieşire ruşinoasă din scenă a "celui mai bun premier al României" de după Revoluţie şi o intrare jenantă în cărţile de istorie.

Pentru Adrian Năstase puşcăria este mult mai onorabilă decât spectacolul grotesc regizat de colegii săi de partid. Dacă mai vrea să păstreze un dram de onorabilitate firesc ar fi ca fostul premier să condamne public această mascaradă. Ar trebui să fie conştient că acestui sistem infernal, care s-a pus în mişcare odată cu condamnarea în dosarul "Trofeul calităţii", rapace şi mafiotizat până la măduvă, nu-i pasă de soarta sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Singurul său scop este victimizarea sa, politizarea excesivă a unei sentinţe dată în unanimitate de magistraţi, astfel încât Adrian Năstase să fie, poate, ultimul condamnat de Justiţie pentru corupţie. O justiţie cu care Sistemul se  luptă făţiş, fără menajamente, în total dispreţ faţă de statul de drept şi cetăţenii săi cinstiţi.

Când PSD-istul Liviu Dragnea a anunţat că "regulile jocului se vor schimba radical" odată cu această condamnare, nu a făcut decât să avertizeze că Partidul a aruncat mănuşile de catifea în duelul cu magistraţii. Că va tăbărî cu pumnii şi picioarele pe orice procuror sau judecător care va mai îndrăzni să tragă la răspundere penală vreun PSD-ist. Când a clamat triumfător că "era Năstase nu s-a încheiat", Dragnea nu s-a referit la ridicarea unui zid în jurul fostului premier, la instalarea unei baricade, de pe care social- democraţii să se lupte cu regimul dictatorial al lui Băsescu. Victor Ponta a anunţat, de altfel,  că PSD va respecta cu stricteţe propriul statut, care interzice unui condamnat penal să fie membru.

Pentru social- democraţi, din punct de vedere politic,  Adrian Năstase este mort şi îngropat.  Liviu Dragnea a transmis, de fapt, PSD este decis să revină la reţetele partidului- stat, cu care, între 2000- 2004, a subjugat o ţară.  Reţete perfecţionate de Năstase, care se întorc astăzi împotriva sa.