Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL vrea să devină şi mai Popular
PDL vrea să devină şi mai Popular

PDL vrea să devină şi mai Popular

PDL ia în calcul posibilitatea de a costitui o asociere cu alte partide politice, care să poarte numele de Mişcarea Populară. Acesta fapt a fost recunoscut de secretarul general al partidului, Ioan Oltean şi întărit ulterior de prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

Este posibil ca în 2012 principalii adversari electorali să fie Mişcarea Populară şi Uniunea Social Liberală, a declarat Oltean la TVR Info. Conform acestuia, sunt luate în calcul mai multe variante sub care să aibă loc această coagulare, de la înfiinţarea unui nou partid până la aceea a unui pol de centru-dreapta. "Este o posibilitate ca PDL să constituie o asociere politică cu alte formaţiuni politice care să aibă denumirea de Mişcarea Populară, fie o altă formă… (…) Deocamdată sunt toate în stadiul de discuţii, de posibilităţi, nu de realităţi", spune secretarul general al PDL.
Mişcarea Populară vs. mişcarea populistă
La rândul său, prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat, citat de Agerpres, că PDL are obligaţia morală să fie un centralizator al polului de dreapta, un pol popular în România. "Trebuie să facem paşi în această direcţie. Fie că se va numi mişcare populară, ea trebuie să se contrapună mişcării populiste, socialiste, de stânga", a spus Flutur, cu titlu de părere personală.În opinia lui, în acestei mişcări i s-ar putea alătura şi alte forţe care îmbrăţişează proiectele de modernizare a statului şi care sprijină valorile de dreapta. Liderul PDL a declarat că şi PNL ar putea fi cooptat, dacă se va detaşa de PSD. În acest context, Flutur a spus că liberalii sunt prizonierii PSD. "Unul este gardianul, PSD, iar PNL este trimis pe front, carne de tun", a comentat el.
Şi prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat că susţine "cu toată tăria" existenţa unui proiect de dreapta, indiferent cum se va numi acesta.
Alba ca Zăpada devine coaliţie
Cu o zi mai înainte, Sebastian Lăzăroiu declarase la B1TV că Alba ca Zăpada, noua formaţiune a cărei apariţie o preconizase cu un an în urmă, ar putea fi o construcţie mai largă. "Poate fi o coaliţie între mişcări civice şi partide, se poate şi asta. Dar nu trebuie să fie ceva gen CDR, unde erau şi asociaţii. Trebuie altfel omogenizată structura asta",a declarat Lăzăroiu.
 "Trebuie o construcţie mult mai largă, pentru că sunt grupuri răzleţe, nuclee de oameni care unii se manifestă pe internet, alţii se manifestă la o cafea, dar sunt grupuri care trebuie adunate în acelaşi loc. Trebuie o construcţie credibilă, oameni credibili", a explicat Ministrul Muncii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: