Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul gazonului de pe Naţional Arena. PDL şutează la poarta lui Oprescu
Scandalul gazonului de pe Naţional Arena. PDL şutează la poarta lui Oprescu

Scandalul gazonului de pe Naţional Arena. PDL şutează la poarta lui Oprescu

Democrat-liberalii îl acuză pe primarul Capitalei că nu a stat cu ochii pe muncitorii care au montat gazonul şi cred că politizarea imnului naţional "musteşte de prostie".

PDL a taxat ieri atât starea deplorabilă a gazonului de pe "Arena Naţională", cât şi eliminarea numelui "Traian" din imnul ţării interpretat de Marcel Pavel. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, l-a scos pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, drept principal responsabil în chestiunea suprafeţei de joc.
El consideră că edilul trebuia să stea cu ochii pe muncitori. "Să spunem că dumneavoastră sau eu sau orice om îşi reface un apartament. Păi, nu eşti mereu acolo, cu ochii pe muncitori, cum îndreaptă zidurile, cum zugrăvesc, cum pun faianţa, cum pun parchetul?", a exemplificat democrat- liberalul.
Sever Voinescu s-a declarat dezamăgit de starea gazonului. "Povestea gazonului arată ceva profund: felul în care ştim să ducem până la capăt proiecte grandioase. (…) La un stadion de o asemenea anvergură, care a costat atât de mulţi bani, ultimul detaliu, care probabil s-a dovedit a fi şi cel mai important în final să fie tratat cu asemenea neglijenţă? E trist!", a comentat el.
Pe de altă parte, politizarea imnului "musteşte de prostie", crede liderul PDL. "Mi se pare că toată povestea asta cu politizarea imnului şi cu o strofă care conţine numele Traian este absolut jenantă şi dovedeşte că e foarte, foarte multă prostie, musteşte de prostie povestea asta", a comentat Voinescu, la Radio France International.
"Oprescu cumpără susţinerea USL cu bani publici"
Organizaţia PDL Bucureşti l-a acuzat pe Sorin Oprescu că "se pregăteşte pentru următoarele alegeri plătind cu bani grei pentru a obţine susţinerea Alianţei Socialiste".
Referindu-se la faptul că gazonul a fost furnizat de firma fratelui lui Marian Oprişan, şef al CJ Vrancea şi membru PSD, PDL Bucureşti concluzionează că "independenţa primarului Capitalei este doar de faţadă".
"Atribuirea către prietenii din PSD a contractului pentru montarea gazonului pe Arena Naţională arată că Sorin Oprescu nu ştie să acţioneze decât aşa cum a învăţat în partidul care l-a crescut şi format, cu risipă şi dispreţ. Este condamnabil că, din interes politic, primarul Oprescu a reuşit, pe lângă creşterea ameţitoare a cheltuielilor publice, să facă de râs o ţară întreagă", susţin democrat- liberalii din Capitală, într-un comunicat de presă.
"Să fie amendat şi Ponta"
Preşedintele tinerilor democrat- liberali, deputatul Răzvan Mustea, consideră că şi Victor Ponta ar trebui amendat. El a reamintit că, în urmă cu trei luni, co-preşedintele USL susţinea că "până şi la Imnul României tre’ să facem o schimbare: strofa cu Traian o să plece".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News