Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL a decis: Convenţie Extraordinară pe 30 iunie. Blaga îşi testează astăzi susţinerea în partid
PDL a decis: Convenţie Extraordinară pe 30 iunie. Blaga îşi testează astăzi susţinerea în partid

PDL a decis: Convenţie Extraordinară pe 30 iunie. Blaga îşi testează astăzi susţinerea în partid

Convenţia Extraordinară a PDL, în cadrul căreia democrat-liberalii îşi vor alege preşedintele, a fost convocată pentru data de 30 iunie. Consiliul Naţional de Coordonare al partidului a luat astăzi această decizie cu numai 2 abţineri, deşi înaintea şedinţei au existat voci care au cerut organizarea alegerilor chiar la finele acestei săptămâni. Până în prezent nimeni nu şi-a anunţat oficial intenţia de a candida la preşedinţia PDL.

UPDATE 16. Preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei PDL, Gheorghe Albu, a precizat că nu s-a luat în calcul invitarea preşedintelui Traian Băsescu la Convenţia Extraordinară a PDL de pe 30 iunie.
"Practic, am hotărât că, fiind o Convenţie extraordinară, să nu invităm, cum făceam înainte, din partea sindicatelor, din partea altor partide politice. Este o Convenţie cu o temă foarte strictă. Evident că nu am luat în calcul dacă îl invităm pe dl preşedinte (Traian Băsescu – n.r.), eu personal aş fi bucuros să participe, dar nu e problema mea", a precizat Gheorghe Albu răspunzând la o întrebare pe această temă.

UPDATE 15. Preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei PDL, Gheorghe Albu, a anunţat că membrii partidului care doresc să depună moţiuni pentru şefia PDL pot face acest lucru până joi, 21 iunie, la ora 18.00. Albu a precizat că membrii comisiei vor verifica joi, la ora 19.00, dacă aceste moţiuni îndeplinesc condiţiile necesare. Comisia de organizare a Convenţiei PDL este formată din: Gheorghe Albu, Daniel Buda, Ioan Botiş, Florin Popescu, Romeo Raicu, Sorin Fodoreanu, Toader Mocanu, Ovidiu Moldovan şi Sorin Sălăjan.
UPDATE 14. Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ şi liderul Organizaţiei PDL Neamţ, susţine că nu va candida pentru nicio funcţie în Biroul Permanent Naţional la Convenţia din 30 iunie şi că îl va susţine pe candidatul care va veni cu o politică clară de "rebranduire" a formaţiunii şi care va reuşi alcătuirea unei alianţe puternice de centru-dreapta.
UPDATE 13: Întrebat dacă va candida la o funcţie la următoarele alegeri, preşedintele PDL Mehedinţi, Mihai Stănişoară, a declarat: "Nu exclud nimic". Întrebat pe cine va susţine la şefia PDL, el a spus că "sunt foarte mulţi colegi care au în raniţă bastonul de mareşal".
UPDATE 12: Vasile Blaga a declarat că va discuta cu liderii de filiale pentru a vedea de ce susţinere se bucură.
Surse PDL spun că o primă discuţie ar putea avea loc chiar astăzi.
UPDATE 11: "Până acum nu şi-a anunţat nimeni candidatura. Termenele sunt relativ scurte, iar cei care vor să candideze trebuie să îşi anunţe candidaturile azi, cel târziu mâine", a declarat Ioan Oltean după şedinţa CNC.
UPDATE 10: Gheorghe Falcă a declarat că nu candidează pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte sau secretar general al PDL. Cât despre candidatura la preşedinţia PDL, Falcă a spus: "O să mai vedem".

UPDATE 9: Surse din PDL au declarat pentru EVZ că se conturează o majoritate în favoarea lui Vasile Blaga şi că gruparea Macovei-Preda va depune o moţiune la Convenţie, dar mai mult ca să îşi negocieze pe baza acesteia funcţii în noua conducere şi nu cu impresia că ar avea şanse de câştig. Blaga

UPDATE 8: Emil Boc a anunţat că prima reuniune a Comisiei pentru organizarea alegerilor va avea loc astăzi, de la ora 16.00. Acesta a spus că în CNC au fost numai două abţineri, restul membrilor votând pentru ziua de 30 iunie ca dată de organizare a alegerilor.
UPDATE 7: CNC a stabilit prin vot că data alegerilor interne va fi 30 iunie.
UPDATE 6: Nu s-a decis încă data alegerilor interne, dar s-a votat componenţa Comisiei care se va ocupa de organizarea acestora. Printre membrii acesteia se numără Mircea Hava (liderul PDL Alba) şi Florin Popescu (PDL Dâmboviţa).
UPDATE 5: CNC a votat deja organizarea unei Convenţii Extraordinare de alegeri. Acum se discută data acesteia. Variantele sunt: 23 iunie – ceea ce, spun unii lideri PDL, ar fi prea din scurt – sau 30 iunie.

UPDATE 4: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, declară că nu se gândeşte să candideze la o funcţie de conducere în PDL.
UPDATE 3: Reuniunea a început. Surse din PDL au declarat pentru EVZ că primarul Gheorghe Falcă a încercat ieri să-şi convingă colegii să impună astăzi o conducere interimară, pe care s-o gestioneze el.
UPDATE 2: Theodor Paleologu a declarat, la intrare, că el l-ar susţine pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, dacă acesta ar candida la şefia PDL. "Ideal ar fi cineva care a  câştigat la alegerile locale. Ar putea fi Gheorghe Falcă, pentru că el a avut o deschidere faţă de societatea civilă. Ar putea fi o soluţie corectă pentru partid. Nu am vorbit nimic cu dânsul, este doar un exemplu", a spus el.
Despre propunerea de devansare a Convenţiei Extraordinare, Paleologu a declarat că i se pare "un puci fesenist". "Vi se pare normal ca o Convenţia Naţională să fie organizată în câteva zile? E normală o asemenea fuşăreală?", a comentat el.
UPDATE 1: Sunt voci în PDL care cer chiar devansarea Convenţiei Naţionale, astfel încât aceasta să aibă loc în acest week-end. Elena Udrea a declarat deja că, dacă preşedinţii de filiale pot ajunge din teritoriu până în week-end, "e o idee bună".
Săptămâna trecută, conducerea PDL în frunte cu Emil Boc a demisionat ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale. Colegiul Director al partidului a decis, duminica trecută, declanşarea alegerilor interne şi a propus data de 30 iunie pentru organizarea acestora.
Până în prezent, se conturează două variante. Există un grup – în principal preşedinţi de filiale cu rezultate bune la alegeri – care propune insistent candidatura lui Vasile Blaga, deşi acesta nu a confimat o asemenea intenţie şi un altul compus din reformiştii Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu, care intenţionează să prezinte şi ei o candidatură la Convenţia Naţională Extraordinară.
Rămâi pe evz.ro pentru a fi la curent cu evoluţia evenimentelor.
CITIŢI ŞI:

  • Prima confruntare pentru şefia PDL
  • Voinescu: Nu s-a pus problema prelungirii mandatului actualei conduceri a PDL
  • Stolojan: PDL nu are nevoie de lideri navetişti care vin din când în când pe la şedinţe
  • Preda: Problema nu este dacă "navetiştii" sunt capabili să se implice, ci cum obţine PDL credibilitate
  • ALEGERI ÎN PDL. Liderul PDL Craiova, Marinică Dincă, îl va susţine la şefia partidului pe Blaga
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: