PDL merge cu PDL

PDL merge cu PDL

Partidul Naţional Liberal a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central, lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, fiind primul care îşi înscrie oficial reprezentanţii în cursa pentru PE.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a susţinut o scurtă declaraţie, la ieşirea de la BEC, în care a făcut referire atât la candidaţii partidului pe care îl conduce, cât şi la afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu, referitoare la preşedintele Traian Băsescu şi la familia acestuia.

Astfel, Emil Boc a reconfirmat numărul de candidaţi înscrişi pe listele PDL pentru alegerile europarlamentare (43 de persoane) şi a menţionat că au fost strânse peste un milion de semnături de susţinerea lor.

Aşa cum s-a anunţat iniţial, lista este deschisă de către Theodor Stolojan, acestuia urmându-i, în ordine, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian-Jean Marinescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ultimelor sondaje, doar 15 dintre cele 43 de locuri de pe listele PDL sunt eligibile.

Susţinerea Elenei, oprită de legea electorală

Întrebat care este poziţia sa şi a partidului referitor la candidatura Elenei Băsescu, Emil Boc a răspuns că "ar fi ideal ca un om să aibă două voturi, dar, cum nu se poate asta, votul nostru va merge la PDL".

Antonescu i-a înşelat aşteptările

Referitor la afirmaţiile preşedintelui PNL, care îl acuza pe Traian Băsescu şi familia acestuia pentru organizarea unui "clan", Emil Boc a precizat că "aştepta mai multe de la un preşedinte tânăr".

"Mă aşteptam ca discursul său politic să fie diferit de al predecesorilor lui", a spus liderul PDL.

Deschisă de PDL, înscrierea la BEC a listelor partidelor pentru europarlamentare continuă mâine cu PNL, UDMR şi Elena Băsescu şi marţi cu PSD şi PNŢCD.