Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL îşi caută ritmul
PDL îşi caută ritmul

PDL îşi caută ritmul

Democrat-liberalii îşi revin cu greu după surpriza provocată de demisia lui Sorin Frunzăverde din PDL. Emil Boc îi transmite: "Casa părintească nu se vinde niciodată".

PDL nu s-a dezmeticit încă după surpriza trecerii prim-vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde la PNL.
Deocamdată, par tidul nu a convocat vreun for de conducere care să analizeze situaţia şi să încerce să prevină alte eventuale dezertări. Între timp, membrii de partid propun, public, soluţii după cum îi taie capul.
Vicepreşedintele Mihaela Popa şi deputatul Vasile Gherasim au cerut Congres extraordinar, Cezar Preda propune reactivarea greilor PDL, în timp ce Valeriu Tabără sau Mircea Toader fac apel la stabilitate.
“Un pedelist adevărat nu-şi vinde sufletul"
Prima reacţie oficială, apărută la două ore după ce Frunzăverde a explicat de ce a părăsit tabăra democrat-liberalilor, a venitdelaEmilBoc. Preşedintele PDL a preferat să joace cartea sentimentului.
"Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri ale pedeliştilor adevăraţi", a spus el. “Primul, «vântul bate, apa trece, pietrele rămân», al doilea – «casa părintească nu se vinde niciodată». Un pedelist adevărat nu îşi vinde sufletul", a spus preşedintele PDL.
Acesta a mai declarat că a greşit când a acceptat, la Congres, ca Frunzăverde să facă parte din conducere, deşi acesta îl susţinuse pe contracandidatul său, Vasile Blaga.
Boc le-a mai transmis pedeliştilor că partidul este unit şi că va câştiga alegerile, Cât priveşte acuzele lui Frunzăverde, cum ar fi "lipsa descentralizării" şi "statul poliţienesc", Boc a susţinut că pentru prima dată în România s-a realizat o descentralizare reală.
PROPUNERE
"Greii" PDL să facă un pas în faţă
Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, s-ar fi aşteptat ca o parte din conducerea PDL să se fi dus ieri dimineaţă la Reşiţa, pentru a vedea cine preia conducerea filialei Caraş-Severin după demisia lui Sorin Frunzăverde din partid.
Întrebat dacă Emil Boc ar trebui să demisioneze din fruntea partidului, Blaga a spus că “fiecare poartă răspunderea funcţiilor pe care le are".
Totodată, liderul PDL Buzău, Cezar Preda a pledat pentru preluarea frâielor partidului, cu titlu interimar de “greii" Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Liviu Negoiţă. În replică, Boc a spus că aceştia au fost întotdeauna “PDL-ul adevărat".
Citiţi şi:

  • Boc și Oltean se duc în fieful lui Frunzăverde
  • Panegiricul lui Frunzăverde făcut de Antonescu: De ce nu mai vede liderul PNL traseiştii politici!
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: