PDL cere capul lui Boc pe mai multe fronturi

PDL cere capul lui Boc pe mai multe fronturi

Dacă Preda ar trimite din toamnă PDL în opoziţie, Voinescu nu crede în plecarea de la putere, dar cere remaniere "fără a-l exclude pe premier".

Cu toate încercările lui Traian Băsescu de a-i găsi circumstanţe atenuante, Emil Boc devine din ce în ce mai contestat în propriul partid, inclusiv în tabăra apropiată Cotrocenilor.

Cea mai recentă palmă i-a dat-o ieri Cristian Preda, care susţine practic că, în orice variantă pe care PDL ar adopta-o din toamnă (alianţă lărgită sau opoziţie), Boc nu mai poate fi premier.

O abordare diferită asupra strategiei PDL de după 1 septembrie o are Sever Voinescu. Chiar dacă respinge intrarea în opoziţie, deputatul cere remaniere "fără a-l exclude nici pe premier".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Boc nu mai e ascultat în PDL"

Noua teorie lansată de Preda pe fondul declinului în sondaje e că "trebuie luată în calcul varianta guvern PSD-PNL din toamnă, cu PDL în opoziţie, dacă ar eşua un alt aranjament".

După cum a explicat pentru HotNews "alt aranjament" ar însemna fie o alianţă cu PNL, fie una cu PSD, dar în niciun caz simpla remaniere: "Şi dacă vin în guvern Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana, şi nu Videanu şi Blaga, există un deficit de credibilitate".

Mai mult, într-o intervenţie pentru Vox Publica, Preda a susţinut că "aşteptările sunt legate de schimbarea lui Boc, care nu mai e ascultat nici în PDL" şi că, dacă nu are "o persoană credibilă", PDL poate ceda postul PNL.

Nici una dintre cele trei variante, ne-au declarat surse de la vârful PDL, nu este însă luată în calcul în partid. În plus, deputatul Sever Voinescu a explicat pentru EVZ că, în opinia sa, "PDL nu trebuie să iasă de la guvernare". "Am fost la guvernare cât a fost rău. Dacă va începe să fie bine fără noi la guvernare vom fi pierduţi", crede Voinescu care nu vede, totodată, vreo cale de dialog cu PNL ori cu PSD.

Un punct comun există însă: lipsa de încredere în Boc. "Singura soluţie fezabilă e un guvern susţinut de aceeaşi majoritate, dar cu o componenţă esenţial schimbată. Remanierea e vitală şi trebuie să vizeze figuri emblematice ale acestui gu vern. Nu-l exclud nici pe premier", spune Voinescu. OPINII

"Trebuie luată în calcul şi varianta guvern PSDPNL din toamnă, cu PDL în opoziţie. (...) Aşteptările sunt legate de schimbarea lui Emil Boc, care nu mai e ascultat nici în PDL." CRISTIAN PREDA europarlamentar PDL "Nu trebuie să ieşim de la guvernare. Remanierea e vitală şi trebuie să vizeze figuri emblematice. Nu-l exclud nici pe premier." SEVER VOINESCU deputat PDL