‘Îi cerem lui Victor Ponta să anuleze de urgenţă toate ordonanţele neconstituţionale, în caz contrar îi solicităm demisia. Este vorba despre ordonanţa care restrânge atribuţiile CCR şi cea care modifică Legea de organizare a referendumului. Premierul Ponta a ales să mintă. După ce a spus că va respecta legea, a spus că Guvernul nu poate da o ordonanţă de urgenţă. Nimic mai fals. Potrivit Constituţiei, Guvernul poate să adopte ordonanţe de urgenţă şi în cinci zile Parlamentul se reuneşte în sesiune de urgenţă şi dezbate ordonanţa’, a afirmat deputatul PDL.
Raluca Turcan a mai declarat că în ciuda faptului că Victor Ponta a declarat la Bruxelles că referendumul se va organiza conform deciziei CCR asupra Legii Referendumului, care stabileşte că referendumul privind demiterea şefului statului este valid dacă se prezintă la urne 50% plus 1 din populaţia cu drept de vot a României, în ţară, membri marcanţi ai USL îl contrazic.
"La Bruxelles el a fost nevoit să promită că va respecta legea în România şi că referendumul se va desfăşura în acord cu decizia CCR, adică se asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unu dintre alegătorii înscrişi în listele electorale. Colegii din USL însă l-au contrazis astăzi toată ziua pe Ponta şi au spus că referendumul nu are nevoie de pragul de validare impus de CCR", a afirmat vicepreşedintele PDL.