Paula Seling şi Ovi se joacă în 3D pentru Eurovision

Paula Seling şi Ovi se joacă în 3D pentru Eurovision

Cei doi cântăreţi au intrat în pielea unor personaje dintr-un joc pe calculator pentru clipul de promovare al piesei „Playing With Fire”, filmat la sfârşitul săptămânii trecute, la Alba-Iulia.

Piloţi, luptători de gherilă ori dansatori ale căror mişcări sunt sincronizate cu cele ale unor roboţi, personaje generate în tehnologia 3D - folosită în filme ca „Avatar” sau „Transformers” -, închiriată cu până la 5.000 de euro pe zi, vor „condimenta” duelul muzical dintre Paula Seling şi norvegianul Ovi, în clipul de promovare al piesei „Playing With Fire”, participantă anul acesta la Eurovision. Marea finală se va desfăşura la Oslo, pe 29 mai.

Videoclipul va putea fi văzut de fani la începutul lunii aprilie, când va intra pe posturile de televiziune. Filmările au durat două zile şi au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, într-o cafenea din mallul din Alba-Iulia şi în Sebeş, la studioul celor doi producători.

Lupte generate pe calculator

Conceptul melodiei, de duel muzical între cei doi artişti, a fost transpus de regizorul Mihnea de Vries şi de producătorul Edi Schneider într-un duel virtual, în care Paula şi Ovi intră în pielea personajelor dintr-un joc pe calculator.

„Paula şi Ovi selectează nişte personaje într-un joc de acţiune, iar cu personajele astea ei «joacă» unul împotriva celuilalt, piloţii sunt în nişte avioane care se luptă între ele, după aceea în scenă apar şi nişte luptători de gherilă, şi în final bătălia se încheie cu o confuntare «dansantă »”, explică regizorul Mihnea de Vries.

Deşi implicaţi în confruntări virtuale cu piloţi şi luptători, Paula şi Ovi nu vor renunţa nici în clip, şi nici la Oslo, la pianul în jurul căruia se desfăşoară intriga piesei: „Avem un pian de plexiglas, cre at de Radu, soţul meu, care a re, de fapt, două piane electrice în corporate”, spune Paula Seling.

Costume de dans cu senzori

Cântăreaţa este entuziasmată de filmările la care a participat şi este încrezătoare că videoclipul va ieşi foarte bine: „Ideea este foarte tare, am toată încrederea în echipă, am văzut că ei sunt extrem de implicaţi şi dornici să facă ceva ce nu s-a mai făcut. Eu mă consider norocoasă că tocmai în acest context ei s-au decis să realizeze ceva aşa special”.

Ca să se plieze cât mai bine pe tema clipului, decorul ales a fost unul futurist, minimalist. „Tehnologia este una de motion capture, asta înseamnă că dansatorii îmbracă nişte costume care au senzori, iar prin mişcarea dansatorilor se transmite exact mişcarea personajelor generate de calculator”, adaugă producătorul Edi Schneider.

Munca la videoclip nu a fost una uşoară, mai ales că echipa a trebuit să se mişte foarte repede din cauza programului încărcat al celor doi artişti, care aveau de susţinut mai multe concerte: „A fost greu de filmat, va fi şi mai greu de terminat, e un proiect foarte ambiţios”, adaugă Schneider. Partea de postproducţie, care implică utilizarea tehnologiei motion capture, va fi realizată săptămâna viitoare la Viena, pentru că în ţara noastră încă nu există o asemenea tehnologie.

O tehnologie costisitoare

„Vom merge în Austria împreună cu cei doi dansatori, o fată şi un băiat, unde vom lucra efectele de motion picture. E o sală specială în care se va filma, tehnologia costă în jur de 5.000 de euro pe zi, însă noi am obţinut o reducere, fiind primul proiect de acest gen care vine din România”, spune Mihnea de Vries.

Cei doi colaboratori, Schneider şi De Vries, nu sunt la primul proiect de acest gen, ei folosind tehnologia motion picture din 2006, într-un videoclip realizat pentru cântăreaţa Lili Sandu. „La acel clip, întregul decor a fost generat pe calculator, doar personajele erau reale. Noi am fost pioneri în astfel de videoclipuri. Este o tehnologie care se foloseşte la Hollywood, este foarte costisitoare şi este greu să găseşti oameni care să lucreze la un preţ rezonabil. Noi, la acest proiect al Paulei Seling, avem colaboratori din ţară, dar şi din Austria, Canada, America, Germania”, povesteşte producătorul.

Turneul de promovare a piesei „Playing With Fire” va debua săptămâna viitoare, în oraşe precum Kiev şi Londra.

Ne puteți urmări și pe Google News