Deschiderea festivalului va avea loc astăzi, la ora 18.30 la Aula Magna a Universitatii de Vest din Timișoara, cu spectacolul ”Marele cabaret al improvizației”.

”Timp de patru zile, ne amuzăm și improvizăm în limba franceză alături de improvizatori din toată România şi din străinătate (Franţa, Serbia). Proiectul reuneşte atât trupe de teatru ale centrelor universitare din România (Bucureşti UNIBUC UPB UTCB, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova, Iaşi şi, bineînţeles, Timişoara), cât şi trupe de teatru din străinătate (Franța şi Serbia). Festivalul aduce împreună 40 de participanți, 30 din România şi 10 de peste hotare”, transmit reprezentanții Institutului Francez, organizatorii festivalului.

Doi actori de la trupa de teatru „Mosaïque des sens” din Toulouse (Franţa)  alături de un actor din Belgia vor asigura arbitrajul meciurilor de improvizaţie.

Deja cunoscut în străinătate, festivalul oferă o altă perspectivă asupra dinamismului francofoniei în România. Programul detaliat poate fi consultat online.