Un nou preparat, în patrimoniul UNESCO. Rețeta a fost descoperită cu 2.000 de ani în urmă

Un nou preparat, în patrimoniul UNESCO. Rețeta a fost descoperită cu 2.000 de ani în urmă Patrimoniu cultural, UNESCO. Sursa foto: dreamstime.com

O rețetă descoperită cu 2.000 de ani în urmă a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Felul de mâncare se află în centrul gastronomiei peruviene.

UNESCO a anunțat că pe lisa patrimoniului imaterial al umanității a fost inclus „ceviche”, un preparat culinar peruan, pe bază de pește crud marinat. Acesta este diferit de sushi. Modalitatea de pregătire a ceviche variază de la o regiune la alta, în funcție de tipul peștelui folosit.

Rețeta a fost preparată acum 2.000 de ani

Antropologii locali au declarat că această rețetă a fost preparată pentru prima dată cu peste 2.000 de ani în urmă. Felul de mâncare este preparat în zonele de coastă cu specii de peşte din Oceanul Pacific, în regiunile muntoase cu păstrăvi care provin din râuri şi lacuri, iar în pădurea tropicală cu arapaima sau tilapia crescuţi în lagune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preparatul care a fost inclus în patrimoniul UNESCO

„Guvernul va continua să lucreze pentru dezvoltarea fiecărei regiuni din iubitul nostru Peru, pentru că în unitate merităm să creștem, să ne dezvoltăm, să avem încredere și speranță”, a declarat președintele Dina Boluarte în timpul ceremoniei de declarare a preparării și consumului de ceviche de la noi ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, oferit de UNESCO.

Un fel de mâncare emblematic pentru Peru

Dina Boluarte a mai declarat că nu se va lăsa până nu va obține un Peru mai bun. Aceasta a mai spus că ceviche-ul este un fel de mâncare emblematic pentru Peru și că se găsește atât la pescarii artizanali, cât și la fermieri.

„Vreau să subliniez faptul că realizarea pe care o sărbătorim astăzi este rezultatul a mai mult de cinci ani de muncă asiduă. Acesta este efortul pe care trebuie să îl salvăm, nu trebuie să leșinăm din prima încercare, trebuie să continuăm să forțăm până când obținem ceea ce ne dorim. Cu optimism și speranță, sunt convins că vom obține un Peru mai bun. De pe cheiul pescarilor „Jose Olaya Balandra” din Chorrillos, șeful statului a subliniat că ceviche-ul, ca fel de mâncare emblematic al Peru, reprezintă un lanț de producție divers care implică de la pescarii artizanali la fermieri”, a mai spus Boluarte pe Facebook.