Patriciu către politicieni: Lăsaţi-ne în pace!

Patriciu către politicieni: Lăsaţi-ne în pace!

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu le transmite politicienilor un mesaj cât se poate de simplu, într-un an cât se poate de electoral: lăsaţi-ne în pace!

Susţinător declarat al prezidenţiabilului liberal Crin Antonescu, Patriciu a reluat teza statului minimal şi a spus că oamenii politici nu ar trebui să mai influenţeze mediul de afaceri.

Prezent la o dezbatere organizată de PNL pe teme economice, omul de afaceri a pledat pentru ca statul să se limiteze la rolul de "arbitru".

"Astăzi, oportunităţile crizei sunt folosite nu de cei care au lichidităţi, ci de către cei care ştiu să se adapteze cu rapiditate. Oportunitatea crizei trebuie să ştim s-o folosim. O singură condiţie există pentru ca noi să putem să folosim această oportunitate: să fim lăsaţi în pace! Să existe libertate economică, taxare redusă, un mediu stabil şi profitabil, asta e treaba politicienilor. În rest, să ne lase în pace!", a explicat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tăriceanu susţine că există riscul unor explozii sociale Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu le-a recomandat şi el oamenilor de afaceri să nu ia credite de la bănci în condiţiile actuale. El a afirmat că, în cazul României, problemele cu sistemul bancar "au fost incomparabil mai reduse sau practic inexistente în raport cu celelalte ţări occcidentale".

"Trebuie să remarcăm că azi, în România, nivelul dobânzilor face ca sistemul bancar să nu-şi poată îndeplini funcţia vitală, şi anume finanţarea economiei. Pentru că aici sunt oameni de afaceri, aş avea îndrăzneala să spun că aş sfătui orice om de afaceri din ţara noastră, astăzi, să nu ia un credit la acest nivel de dobândă pentru că orice plan de afaceri nu va putea să fie dus la îndeplinire cu acest nivel extrem de ridicat", i-a sfătuit fostul premier.

Potrivit lui Tăriceanu, o degradare "şi mai amplă" a mediului economic este posibil să ducă la tensiuni sociale "şi mai mari şi chiar la explozii sociale". El a susţinut că Guvernul trebuie să-şi asume rolul de a face investiţii în infrastrucutură, deoarece mediul privat nu are capacitatea de a investi.