Întrebat de ce l-a susţinut pe Antonescu, omul de afaceri a spus că "Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu au convingeri comune, dar Crin se află într-o poziţie politică mult mai bună".

"Crin este un întreprinzător în politică, are talent oratoric extraordinar, a fost opţiunea lui să nu facă bani", a precizat Patriciu şi a adăugat că “este tânăr, lumea s-a săturat de cei din generaţia mea”.

În opinia sa, alături de Crin Antonescu, România va reuşi să îşi schimbe imaginea.

Patriciu a spus că nu a făcut la vedere opţiunea pentru Crin Antonesu deoarece "ar fi fost incorect şi împortiva conştiintei mele". În plus, el a declarat că nu voia să influenţeze votul membrilor partidului.

Întrebat dacă îndepărtatea lui Tăriceanu a fost o condiţie a PDL pentru refacerea Alinaţei PNL-PD, Patriciu a răspuns că nu se bagă în politica PNL.

Fostul preşedinte al PNL nu a pierdut sprijinul colegilor de partid

El a explicat că, deşi Tăriceanu a fost înfrânt de Crin Antonescu, el nu şi-a pierdut susţinerea colegilor săi: "toţi cei prezenţi la congres îi erau recunoscători pentru ceea ce a făcut pentru PNL, aducând-l după patru ani de rezistenţă acerbă, acolo unde s-a aflat în timpul alegerilor. Tăriceanu este unul dintre liberalii cei mai adevăraţi din ţară".

"Cred că Guvernul condus de Tăriceanu a făcut enorm de multe lucruri bune pentru România, chiar dacă patimile sunt încă aprinse. Va trebui ca la putere să ajungă un partid liberal", a mai spus omul de afaceri.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu Partidul Naţional Liberal, Patriciu a declarat că susţine această formaţiune cu ideile sale: "Nu ştiu dacă sunt tăticul PNL. Sunt un om ale cărui păreri contează în anumite domenii. Pot să sprijin liberalii cu modul meu de a vedea lucrurile, cu ideile mele. Banii pot fi mai bine folosiţi decât să-i dai unui partid. De exemplu, pentru a sprijini fundaţii, care determină un anumit climat în societatea românească, în sprijinul PNL".

"Îmi doresc o societate românească în care rolul statului să se restrângă şi doresc srijinirea oamenilor care gândesc ca mine", a conchis Patriciu.

Citiţi şi:

"Băsescu la al doilea mandat, un pericol pentru România"