Paștele, ultimul respiro înainte de alegeri. VEZI unde petrec politicienii sărbătorile

Paștele, ultimul respiro înainte de alegeri. VEZI unde petrec politicienii sărbătorile

Şi politicienii vor să uite de politică de sărbători. Majoritatea vor petrece Paştele acasă, alături de familie. Unii îşi vor exersa şi talentele culinare, iar alţii vor schimba decorul băncilor Parlamentului cu un petec de natură. Îşi vor încărca toţi bateriile pentru lupta electorală ce va lua startul imediat după sărbători.

Președintele Traian Băsescu a ales să petreacă Paștele pe malul mării. Șeful statului se va afla în acest week-end la vila de protocol de la Neptun. Cel mai probabil, preşedintele îi va avea ca invitaţi la masa de Paşte pe fratele său Mircea Băsescu şi pe soţia acestuia.

Şi anul trecut şeful statului s-a aflat, de Paşte, pe litoral, stând la vila de protocol de la Neptun, fără a ieşi în public, el preferând să petreacă sărbătorile în intimitatea familiei. În cazul în care se va decide, totuşi, să iasă în public, preşedintele Traian Băsescu va putea să ia lumina de Înviere de pe plaja din Mangalia, aflată în apropierea vilei sale, sau pe plaja Modern din Constanţa, unde Arhiepiscopia Tomisului a organizat Slujba de Înviere şi unde este aşteptată participarea a mii de credincioşi constănţeni. Întors dintr-o vacanţă de lux în Emiratele Arabe Unite, liderul PSD Victor Ponta va fi în zilele de Paşte la Cornu, după cum a declarat socrul său, senatorul Ilie Sârbu. “Cum fac de 37 de ani - cam atâţia ani am de când fac Paştele şi Crăciunul în familie, alături de copii (..) Da, preşedintele (n.r. Victor Ponta) va fi de vineri la Cornu împreună cu copii", a spus Ilie Sârbu. Mazăre se dă cu zmeul în Madagascar "Paştele îl voi face în Madagascar, o săptămână. Mă costă 25 de euro de om, casă şi masă. Călătoresc la clasa a doua, că e cam scump la clasa întâi, stau într-un bungalou, ne dau de mâncare negrii ăia de acolo dimineaţă, la prânz şi seară. Şi mă dau cu zmeul", a anunțat Radu Mazăre (foto), care de data aceasta o va lua în vacanță și pe mama sa.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, va petrece şi el sărbătorile pascale tot cu familia. “Vom fi acasă, undeva pe lângă Bucureşti. Vom merge la slujba de Înviere. Mi-aş fi dorit să mergem la părinţi, la Piteşti, dar sunt prea puţine zile libere şi e greu să ne împărţim. Ne vom juca cu copiii, o vom ajuta pe soţia mea la bucătărie, mai mult cu privitul că nu ne pricepem", a spus Daniel Constantin. Şi pentru că duminică, în ziua de Paşte este şi ziua soţiei, liderul PC va aştepta după-amiază musafiri. Al doilea om în stat, la cratiță

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot acasă, dar la Cluj, va merge şi liderul PDL, Emil Boc. Aşa cum face în fiecare an, Boc va părăsi Bucureştiul pentru câteva zile, pe care şi le va petrece alături de soţie şi cele două fiice. Anul trecut, Emil Boc a asistat, alaturi de soţia sa, la slujba de Inviere, oficiată la biserica din satul natal Răchitele, judeţul Cluj. "În noaptea de Înviere voi merge la una dintre bisericile din colegiul meu, la care merg de obicei, iar a doua zi voi fi alături de familie, nu plec nicăieri", a spus președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase.

Al doilea om în stat, Vasile Blaga (foto) va merge de Paşte în satul său natal, Petrileni. Ca în fiecare an, Vasile Blaga va merge în această dimineaţă la slujba religioasă şi ca să se spovedească, conform tradiţiei. Lumină va lua, împreună cu membrii familiei sale, în noaptea Învierii, din biserica satului pe care el însuşi a ctitorit-o . Preşedintele Senatului va şi găti. “Bucătar sunt în lunea de Paşte, când vom avea invitaţi foarte mulţi. Voi vedea ce prepară mama, soţia ... şi ceilalţi de acasă. Da, sunt un bucătar destul de bun, spun prietenii. Eu sunt specialist în mâncăruri ungureşti, gen bograci, gulaş, am şi un cazan de 80 de litri pentru mulţi oaspeţi", a povestit Blaga. La țară, la iarbă verde

Deputatul PDL Sulfina Barbu (foto) va merge la ţară, în judeţul Prahova, la socrul său. “Petrecem la ţară şi sărbătorile de Paşte şi sărbătorile de Crăciun, în general cu familia, acolo, în curte, unde e un pic de iarba, mai avem o floare, o lalea înflorită", a spus Sulfina Barbu. Şefa femeilor PDL va găti mâncare tradiţională şi va vopsi ouă alături de fiica sa.

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a gătit pentru masa de Paşte miel, drob şi a făcut chiar şi maioneză. În noaptea de Înviere va merge la slujbă doar soţia sa, Adriana Bahmuţeanu, deputatul PDL fiind nevoit să rămână acasă cu copiii. În ziua de Paşte va lua masa cu familia. Mircea Geoană, în America Senatorul independent Mircea Geoană (foto) va petrece Paştele în comunitatea şi în biserica românească din Washington, spăerând că la masă vor fi servite produse tradiţionale şi mai puţine "produse americanizate, care, deşi arată bine, nu sunt la fel de gustoase ca cele româneşti".

"Voi petrece Paştele în comunitatea şi în biserica românească din Washington, unde am foarte mulţi prieteni de pe vremea când eram ambasador. Am să fiu şi cu familia. De sărbătoare e bine să fii cu toţi ai tăi", a spus Mircea Geoană.