Evenimentul Zilei > International > Parlamentul European cere mai mult timp pentru a ratifica acordul post-Brexit
Parlamentul European cere mai mult timp pentru a ratifica acordul post-Brexit

Parlamentul European cere mai mult timp pentru a ratifica acordul post-Brexit

Parlamentul European cere mai mult timp pentru a ratifica acordul post-Brexit

Această cerere este formulată într-o scrisoare a preşedintelui Parlamentului, David Sassoli, adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, datată în ziua de miercuri şi a cărei copie a obţinut-o AFP.

„Ţinând cont de complexitatea şi lungimea acordului, Parlamentul European doreşte să ceară o prelungire a termenului de aplicare a sa dincolo de data de 28 februarie” prevăzută iniţial, scrie italianul în scrisoare.

„Aş fi deci recunoscător Comisiei Europene să binevoiască să supună această cerere Consiliului de parteneriat” comun, însărcinat cu monitorizarea tratatului post-Brexit, a adăugat el.

David Sassoli nu fixează o dată exactă, dar Parlamentul European dorea iniţial ca ratificarea să aibă loc în martie, timp în care să poată analiza documentul lung de 1.250 de pagini. Această ratificare ar putea avea loc în aprilie.

După negocieri dure, Regatul Unit şi UE s-au înţeles la sfârşitul lui decembrie pe acordul comercial post-Brexit, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie, dar provizoriu, în lipsă de timp suficient pentru o ratificare de către Parlamentul European.

Europenii au început să-l studieze la mijlocul lui ianuarie.

https://www.lalibre.be/international/europe/le-parlement-europeen-reclame-plus-de-temps-pour-ratifier-l-accord-post-brexit-601295fcd8ad5844d1b14a05

Traducere: Rador