Senatorul Iancu şi deputatul Şova, folosindu-se de funcţiile de conducere în partid, ar fi intervenit pe lângă Horia Hăhăianu, director în cadrul societăţii Transelectrica, pentru ca acesta să-şi folosească influenţa asupra managementului unei alte firme, astfel încât aceasta să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate pentru organizaţia PSD Bacău cu prilejul desfăşurării unei deplasări electorale la Bucureşti, pe 17 octombrie 2012.

Sponsorizare ascunsă

Conform aceloraşi surse, societatea de transport Transmoldavia SRL din Oneşti ar fi facturat ulterior servicii de transport în valoare de 10.000 de lei către SC Energomontaj IEA – Sucursala Bucureşti, firmă care derulează activităţi comerciale cu Transelectrica. În plus, Iulian Iancu i-ar mai fi solicitat lui Horia Hăhăianu să-l sprijine cu finanţarea unui monument ridicat în comuna băcăuană Lipova, acţiune ce a avut drept scop promovarea politică a senatorului şi a PSD Bacău.

Sprijin pentru funcții

În schimbul folosului necuvenit obţinut prin intervenţiile celor doi parlamentari, Iulian Iancu ar fi promis că, în cazul în care va deveni ministru al Energiei, îl va susţine pe Hăhăianu în obţinerea unor funcţii, potrivit aceloraşi surse.

Senatorul Iulian Iancu şi deputatul Lucian Şova au fost audiaţi joi la sediul DNA Bucureşti. La ieşirea de la audieri, Iancu a declarat că a fost citat pentru a da lămuriri în legătură cu transportul unor persoane la Bucureşti, în anul 2012, la lansarea candidaţilor social-democraţi.