Parlament: Locul unde nu s-a votat nimic de la începutul lunii

Parlament: Locul unde nu s-a votat nimic de la începutul lunii

De la începutul lunii, în Parlament nu s-a adoptat nicio lege. Săptămâna aceasta, deputaţii au lucrat 5 ore, iar senatorii 35 de minute.

Parlamentul României a înregistrat un nou record trist: nicio lege votată de la începutul acestei luni.

Greva Opoziţiei şi unele tensiuni din cadrul coaliţiei majoritare au făcut ca nici la Senat, nici la Cameră, să nu mai aibă loc, în ultimele două săptămâni, vreo sesiune de vot final.

Ca urmare, cu excepţia legilor cărora le expiră termenul şi trec de la o Cameră la alta prin adoptare tacită, procesul legislativ este inexistent.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Senat, acest lucru nu este o surpriză, fiindcă greva USL i-a lăsat pe senatori fără cvorum la plen. La Camera Deputaţilor, săptămâna trecută, aleşii au renunţat la sesiunea de vot final, iar marţea aceasta nu au avut cvorum, pe fondul retragerii de la lucrări a deputaţilor UDMR, supăraţi din cauza UMF Târgu Mureş. În plus, pe 15, toţi aleşii au avut liber de ziua maghiarilor din România. Săptămâna aceasta, deputaţii au lucrat circa 5 ore, iar senatorii 35 de minute, conform stenogramelor ședințelor Camerei și Senatului, care pot fi citite pe site-urile respectivelor instituții. Adrian Moraru: “De-a dreptul ridicol!"

Adrian Moraru, de la IPP, instituţie care monitorizează activitatea Parlamentului, declară că situaţia este de-a dreptul ridicolă: “Este unică până acum şi ca medie, şi ca eveniment punctual“. Ca rezolvare, el recomandă alegerile anticipate. “Să trimitem alţii, şi de la Opoziţie, şi de la Putere, care vor să vină în Parlament".

Moraru mai spune că, din păcate, alte sancţiuni nu pot fi aplicate.

"Ar fi bine să procedăm ca în cazul consilierilor locali, care la trei absenţe succesive îşi pierd mandatul. Dar Constituţia nu include această situaţie printre cele care duc la pierderea mandatului parlamentar, aşa că degeaba am modifica legea", spune el. Citiți și:

  • Anastase: Greviștii USL, șantajați de propriile partide. PLUS Ponta să ceară ajutor specializat
  • O GREVĂ PARLAMENTARĂ EXTREM DE PROFITABILĂ: 100 de lei pe ora de chiul
  • ZI DE LEAFĂ în Parlament. Greviștii USL, încolonați la casierie
  • INCOGNITO EVZ. O zi din viaţa unui grevist de lux
  • EXCLUSIV EVZ. Lista rușinii: Parlamentari care fac grevă contra-cost. VEZI dacă parlamentarul din județul tău se află printre aceștia
  • Roberta Anastase taie indemnizațiile greviștilor USL