Parisul, ultimul cuvant in moda

Parisul, ultimul cuvant in moda

Tendintele vestimentare ale sezonului toamna-iarna au fost definitivate in capitala Frantei.

Saptamana Modei de la Paris a incheiat prezentarile pentru sezonul toamna-iarna 2007/2008. Desfasurat intre 25 februarie si 6 martie, evenimentul din capitala franceza a reunit colectii ale marilor case de moda si a dictat tendintele pentru sfarsitul anului.

Culorile Dior. Casa Christian Dior a mizat pe creativitatea designerului John Galliano si a prezentat o colectie glamour, care te duce cu gandul la stralucirea divelor din anii ‘40, dar si la civilizatia asiatica. 58 de tinute pline de culoare (verde-fistic, albastru-electric, fuchsia, roz, oranj) si de ornamente care tin mai degraba de haute-couture, decat de pret-a-porter.

Rochii drapate, talii accentuale, broderii si aplicatii origami, bijuterii masive, maneci din blana de vulpe, manusi, jachete din piton, toate vorbesc despre o femeie stilata, bogata, a carei prezenta epateaza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Romantismul lui John Galliano. Tot John Galliano si tot la Paris a facut spectacol pentru casa care ii poarta numele. Intr-un decor teatral, el a recreat atmosfera decadenta a Parisului de la inceputul secolului.

Colivii cu papagali, ursuleti din plus, papusi, personaje tipice strazii pariziene au fost elemente de decor in cadrul spectacolului de moda semnat Galliano. Colectia excentrica, romantica, a cuprins redingote cu talie inalta, corsete vintage, o multitudine de volane, rochii cu imprimeuri florale sau din sifon, gulere imense din blana.

Iarna Chanel. Chanel a avut o colectie inspirata din moda anilor ‘70. Karl Lagerfeld a folosit mult tweed, carouri, dungi, imprimeu pied de coq, tricot, patine aurii si genti din stofa cu franjuri, pentru tinutele de zi, voal si paiete - pentru tinutele de seara. Prezentarea s-a incheiat cu o ninsoare artificiala care a vrut sa sublinieze ideea ca, in pofida incalzirii globale, „iarna este tot iarna”.

Simplitate YSL. Designerul de origine italiana Stefano Pilati a creat pentru Yves Saint Laurent o colectie caracterizata prin linii simple, precise, sobre si siluete bine definite, prin volume mai ales in partea de sus a corpului. Si din punct de vedere cromatic, colectia a fost „austera”, predominand nuante de negru, antracit, gri. Au impresionat jachetele cu croi masculin, Stefano prezentand o noua versiune a smochingului, si paltoanele cu maneci raglan.

Kenzo cu pasiune. Pentru Kenzo, designerul Antonio Marras a creat o colectie plina de pasiune, pe ritmuri de tango. Fuste voluminoase, palarii gaucho, pantaloni de toreador, maneci bufante, ponchouri. Colectia s-a incheiat cu reprezentatia unei trupe de dansatori de tango ce au avut drept partenere papusi din carpa, invesmantate in rochii din satin rosu.

Valentino, lux retro. In iulie se implinesc 45 de ani de Valentino. Colectia toamna-iarna creata de maestrul Garavani Valentino este extrem de sofisticata si extraordinar de frumoasa.

Inspirat fiind de top-modelele anilor ‘80 si de divele anilor ‘40 de la Hollywood, italianul a creat o colectie care iti taie respiratia, dar care este atat de departe de realitatea cotidiana.

Blanuri de vulpe si de vidra, rochii demne de covorul rosu, manusi lungi, dantelarie, funde de satin, toate vorbesc despre o femeie frumoasa, rafinata, care duce o viata lipsita de griji.

Tablourile lui Vuitton. Pentru Louis Vuitton, designerul Marc Jacobs s-a inspirat din arta pictorului olandez Vermeer. Modelele au purtat pe cap berete flamande, au fost incaltate cu botine din piele stralucitoare si invesmantate in helanci sau pulovere verde-inchis, gri sau oranj si fuste din lameuri rosii, bronz sau albastre. Pentru seara, designerul a propus rochite romantice, in degradeuri, cu aplicatii din pene la tiv.