Oprişan: "Şi aşa suntem pielea p…". Baronul de Vrancea pentru EVZ: Mă refeream la mine şi la preşedinţii de CJ-uri | VIDEO

Oprişan: "Şi aşa suntem pielea p…". Baronul de Vrancea pentru EVZ: Mă refeream la mine şi la preşedinţii de CJ-uri | VIDEO

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, are numai cuvinte de dulce faţă de situaţia în care se află partidul şi colegii săi din fruntea consiliilor judeţene. Sătul de opoziţia în care se află PSD de circa opt ani de zile, Oprişan nu s-a mai putut abţine şi în cadrul deschiderii Festivalului Viei şi Vinului Bachus 2011, de la Focşani şi-a descărcat sufletul în faţa liderului de partid, Victor Ponta. "Şi aşa suntem pielea p…i", se aude pe o înregistrare dată publicităţii de către VranceaMedia.ro, atunci când baronul de Vrancea a încercat să-i comunice lui Ponta oful său.

Într-o declaraţie făcută pentru Evz, Oprişan explică însă, că nu se referea la partid, cât la puterea insuficientă de care dispune ca preşedinte de CJ,  comparativ cu prefecţii Puterii, pe care i-a acuzat de abuzuri şi blocări ale proiectelor locale.

"Era vorba despre revolta împotriva atribuţiilor pe care le au prefecţii. Pielea p... eram noi preşedinţii de Consilii Judeţene, în raport cu prefecţii. Orice altă interpretare este doar o încercare de manipulare a opiniei publice" a explicat , pentru Evz, social-democratul Marian Oprişan. Şeful CJ Vrancea a dat ca exemplu situaţia cu care s-a confruntat el anul trecut. "Eu am vorbit despre prefecţi în general nu numai despre cel de Vrancea, prefecţi care ne blochează proiectele o jumătate sau un an întreg. Prefectul mi-a blocat fondurile pentru jumătate de an. Au la mână poliţia, jandarmeria, mediul , sănătatea, instituţiile de control. Este vorba de pârghiile pe care le are fiecare. Am vorbit în calitatea de bun cunoscător al administraţiei locale. Eu, prefect? Era o glumă", ne-a mai spus Oprişan. El a infirmat şi orice referire la PSD ca la un partid aflat în criză. "Nu vorbeam de PSD. Nu partidul e în criză, poate nu s-a auzit prea bine", a conchis liderul PSD Vrancea. În înregistrare se vede cum, netulburat de prezenţa presei, Oprişan i-a dezvăluit, în glumă, superiorului său pe linie de partid şi "visul" său: s-a săturat de preşedinţia Consiliului Judeţean şi ar încerca scaunul de prefect pe motiv că aceştia ar avea mai multe puteri decât el. La discuţie au mai participat vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, fostul ministru de interne Dan Nica, ex-ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, deputaţii PSD Cristian Dumitrescu şi Angel Tâlvă. Niciunul nu a avut nicio tresărire sau reacţie faţă de limbajul la care Oprişan făcea uz . Au reacţionat însă numai când un ziarist de la Monitorul de Vrancea, Auraş Şelaru, îmbrăcat cu geacă PSD de Ziua Unirii, l-a tras de mânecă pe preşedintele de CJ şi i-a atras atenţia să aibă grijă ce vorbeşte în cercuri deschise. Citiţi, mai jos, transcrierea dialogului purtat de social-democraţii animaţi mai curând de propriile temeri politice, decât de festivitatea la care luau parte. Cristian Dumitrescu: "Subprefect nu-i bine? Nu-i tot aia?" Liviu Dragnea: "…cine are preşedinte…" Victor Ponta: "De data asta e invers, îmi pare rău" Marian Oprişan: "Păi eu în condiţiile astea, dacă nu se schimbă nimic la noi şi aşa suntem pielea p…i. Acuma şi-n partid e criză… (n. r. - nu se înţelege mai departe)" Marian Oprişan: "Păi eu vreau să fiu prefect!" Victor Ponta: "Vrei prefect?" Marian Oprişan: "Da"

Ne puteți urmări și pe Google News