Evenimentul Zilei > Social > Părea K.O., dar s-a răzbunat crunt. Ciprian Marica a lovit direct în vinclu! News alert
Părea K.O., dar s-a răzbunat crunt. Ciprian Marica a lovit direct în vinclu! News alert

Părea K.O., dar s-a răzbunat crunt. Ciprian Marica a lovit direct în vinclu! News alert

La finalul lunii aprilie, toată România afla despre infidelitatea lui Ciprian Marica, dar de atunci până în prezent s-au schimbat multe.

Fostul fotbalist a pornit un război crunt împotriva televiziunilor care au preluat imaginile incendiare în care purta un dialog chiar cu soţul femeii. Astfel, posturile TV care au publicat filmulețul în care Ciprian Marica apărea alături de amantă au fost amendate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Mai exact, patru posturi de televiziune, Pro TV, Realitatea Plus, B1 TV și România TV au primit sacțiuni pentru că au difuzat filmulețul, conform Pagina de Media .

Reclamația a venit chiar din partea lui Ciprian Marica, ai cărui avocaţi au transmis că televiziunile i-au încălcat dreptul viață privată.

Pro TV și Realitatea Plus au încasat 5.000 de lei, în timp ce B1 TV și România TV au luat câte o somație. În cazul Pro TV, s-a luat în calcul audiența mare, momentul fiind inclus în jurnalul de la ora 19:00. În ceea ce priveşte Realitatea Plus, membrii CNA au ținut cont de numărul mare al difuzărilor (n.r. – de 6 ori a fost reluat momentul cu Maria în prosop).

În şedinţa în care s-a decis amendarea şi somarea, Alexandru Kocsis a declarat că ProTV a exagerat cel mai mult. „La Pro TV mi s-a părut cea mai deplasată prezentare, cu acea intervenție a lui Rică Răducanu care spune, la ora 19:00, că și el dacă ar fi fost mai tânăr ar fi făcut la fel.

Mi se par niște comentarii de prost gust, puse la ora 19:00, cu niște oameni care sunt foști sportivi, deci nu mai au legătură cu sportul”, a declarat Kocsis. În total, CNA a monitorizat 10 posturi de televiziune, însă doar patru au decis să difuzeze filmulețul cu Marica.

Este vorba despre B1 TV (n.r. – singurul post cu o singură difuzare), România TV, Pro TV și Realitatea Plus (care deţine recodul de difuzări). Pentru Realitatea Plus a existat și o propunere de somație, dar în final a fost votată amenda.

Ce a spus la rândul ei şi Monica Gubernat, șefa CNA? „Nu este persoană publică. Nu mi se pare relevant. Nu e ales, nu ne decide soarta.

Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieții private.” O altă părere despre cazul „Marica-amanta” a fost exprimată şi de Dorina Rusu, o altă membră în CNA:

„Nu mi se pare că e în regulă, nu e ministru. Puteau da pe Facebook.” Legislație cu privire la Codul audiovizual arată foarte clar ce nu au voie să facă televiziunile: „Art. 30 – Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.