Parcă nu se mai termină… Copil cu copil!

Parcă nu se mai termină… Copil cu copil!

O copilă în vârstă de numai 12 ani din Buneşti, județul Brașov, a născut acasă, fără complicaţii, ajutată de bunică. Tatăl… un cioban pe care l-a cunoscut departe de casă, informează bzb.ro.

Încă nu are buletin, dar va ridica certificatul de naştere al copilului nou-născut, un băiețel de 2,4 kg, sănătos. Potrivit dr. Ion Oprea, şef secţie Neonatologie şi Terapie Intensivă, fata a născut acasă și a fost adusă la maternitate în aceeași zi. “Şi fata, şi copilul sunt sănătoşi. Copilului i-a fost făcută profilaxia tetanosului neonatal şi timp de trei zile a fost sub protecţie de antibiotic, deoarece a fost o naştere la domiciliu şi nu ştim cum s-a desfăşurat. Ea a născut acasă, ajutată de bunica ei. Minora nu vrea să-şi părăsească băieţelul”, a declarat doctorul. Tatăl copilului este un cioban în vîrstă de 20 de ani, pe care l-a cunoscut în județul Sălaj, unde ea plecase să muncească. La scurt timp după ce s-au cunoscut, au început o relație sentimentală și, fără să-și dea seama, a rămas însărcinată. La revenirea acasă, părinții au constatat că sarcina era avansată și au hotărât să păstreze copilul.

Fata susține că va avea grijă de bebeluș. “O să am grijă de el când o să mă duc acasă şi o să mă ajute şi mama. Mă bucur că am un copil şi s-a bucurat şi prietenul meu când l-am sunat şi i-am zis că David s-a născut”, a declarat tânăra mămică, sigură fiind că proaspătul tată se va implica în creșterea micuțului. Cazul a ajuns în atenția Poliției, care a început cercetările. “Ne-am autosesizat în acest caz şi am început investigaţiile atât la maternitate, cât şi la Buneşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) nu a fost încă sesizată oficial asupra acestui caz. Anul trecut, la maternitatea din Brașov au fost câteva zeci de minore care au născut.

Ne puteți urmări și pe Google News