TEORETIC COMUNIŞTI. PRACTIC: PARADIS construit de un miliardar chinez în Rezervația Jiuzhai

TEORETIC COMUNIŞTI. PRACTIC: PARADIS construit de un miliardar chinez în Rezervația Jiuzhai

Jiuzhai Paradise, unul dintre cele mai mari hoteluri din China, un complex de lux rezervat turiștilor cu dare de mână, a fost construit unul dintre cei mai faimoși oameni de afaceri din provincia Sichuan, Deng Hong.

Ansamblul hotelier Paradise cuprinde șapte clădiri cu 1.010 camere de cazare și este situat la o altitudine de peste 2.000 de metri. Apropierea hotelului de Rezervația Naturală Jiuzhai atrage turiștii, însă reprezintă un loc ce stârnește întrebări legate de autorizația de construcție. Vastul ansamblu construit într-o zonă ca aceasta reprezintă o dovadă a conexiunilor politice pe care le are miliardarul Deng Hong. Unul dintre apropiații săi este vice-președintele filialei Partidului Comunist din provincia Sichuan, Li Chuncheng, politician ce este acum anchetat de comisia anti-corupție a partidului, potrivit New York Times.  Li Chuncheng a fost reținut în decembrie 2012, iar investigația asupra sa a scos la iveală și alte nume importante, printre care cel al miliardarului Deng Hong, arestat în 8 noiembrie 2013. Deși ansamblul hotelier a ajutat la dezvoltarea turismului în zonă, iar majoritatea angajaților sunt tibetani, mai mulți activiști au protestat pentru independența Tibetului în fața hotelurilor construite de compania ce manageriază acest hotel.  Hotelul Paradise Jiuzhai a fost catalogat drept un oraș pierdut în munți. ”De la distanță nu vezi nimic, și deodată observi un gigant de cinci stele”, spune managerul hotelului, Tyson Wang, care nu a dorit să comenteze reținerea milionarului.  Totodată, întrebat cum a obținut Deng Hong autorizația de construcție în zona respectivă, Tyson Wang a declarat că nu deține această informație. Valea Jiuzhai din provincia Sichuan se numără printre cele mai renumite puncte turistice din China, fiind inclus în 1992 pe lista patrimoniului mondial natural a UNESCO. Cea mai mare metropolă situată în apropierea văii este orașul Chengdu. Altitudinea variază de la 2000 la peste 4.700 de metri. Hotelul s-a deschis în 2003 și oferă o varietate de servicii, de la cazare până la drumeții cu nomazii tibetani. Prețul mediu al unei camere este de 305 dolari pe noapte. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Evenimentul zilei a obținut o chirie mai mică pentru sediul Ministerului Fondurilor Europene
  • AMENZI USTURĂTOARE. Ce sancţiuni au primit TURIŞTII care au încălcat REGULILE la Sarmizegetusa Regia
  • Schuster-mat în USL: Matul Prostului în cinci mutări!

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • VIDEO. ENGLEZUL prins de AVALANŞĂ, de Revelion, pe VÂRFUL MOLDOVEANU. TREI ZILE a fost APROAPE MORT şi acum SPUNE POVESTEA TERIFIANTĂ
  • Orgiile sexuale ale VIP-urilor, povestite de cea mai frumoasă asasină
  • PREVIZIUNILE EVZ 2014. Ponta va candida, Băsescu va face jocurile

Ne puteți urmări și pe Google News