Instanţa va judeca astăzi recursul procurorilor Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Internelor la decizia de luni a Tribunalului Bacău, care a dispus cercetarea lui Ardeleanu în libertate.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare din cadrul DNA, „în perioada august 2007-aprilie 2008, în calitate de şef al Serviciului Public Comunitar – Regim Permise, Virgil Ardeleanu a pretins şi a primit în mod repetat, de la candidaţii înscrişi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, prin intermediul unor instructori auto, diverse sume de bani pentru înlesnirea promovării examenului. În cursul zilei de 18 aprilie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului, după ce acesta a primit suma de 2.900 de euro“. În portbagajul maşinii sale au fost găsiţi încă 45.000 de euro.

Luni, Tribunalul Bacău i-a interzis lui Virgil Ardeleanu să părăsească oraşul şi să ia legătura cu martorii. În plus, i-au fost luate armamentul şi muniţia, precum şi legitimaţ ia. După sentinţă, prefectul de Bacău, în subordinea căruia activează comisarul-şef, a fost suspendat din funcţie. Virgil Ardeleanu a refuzat să facă orice comentariu până la finalizarea cercetărilor.