Evenimentul ZileiInternationalPapa scoate o monedă reprezentând un Idol Păgân

Papa scoate o monedă reprezentând un Idol Păgân

Papa scoate o monedă reprezentând un Idol Păgân
Trezoreria statului Vatican emite o monedă cu valoare de 10 euro din argint, reprezentând o femeie gravidă care poartă în pântece Pământul.

Emisiunea acestei monede are loc la aproape un an după ce idolul Pachamama a fost venerat în grădinile Vaticanului, în prezența Papei Francisc, în cadrul unei ceremonii de deschidere a Sinodului Amazonian.

„Trezoreria de stat a Cetății Vatican va emite o monedă de 10 euro din argint creată de maestrul Oldani, înfățișând o mamă purtând Pământul în pântece, căruia îi datorăm grijă și iubire, ca o fiică, având lungi spice de grâu în păr, ca o legătură între trecut și viitor care devine atemporal, prin urmare etern”, precizează descrierea oficială a monedei.

„Celebrarea vieții pe pământ reprezintă un angajament de a avea grijă de planetă, un proiect față de care Biserica înțelege să își manifeste sprijinul, o operă grandioasă și complexă care vizează: promovarea unei acțiuni internaționale pentru garantarea pentru toți a unui viitor, a hranei necesare, atât cantitativ cât și calitativ, pentru ca progresul economic să poată fi însoțit de o  dezvoltare socială, fără de care nu există un progres real.”

„Moneda amintește de statuetele Pachamama”

Diverse organe de presă, inclusiv site-ul de informații aparținând episcopilor germani, au făcut imediat legătura între monedă și statuetele reprezentând-o pe Pachamama, idolul păgân folosit la Sinodul Amazonian, deși înfățișarea „Mamei Pământului” de pe monedă diferă de cea a statuetelor, acestea din urmă având trăsături amazoniene.

„Moneda amintește de statuetele Pachamama înălțate la Sinodul Amazonian anul trecut, care, potrivit prefectului dicasteriei pentru comunicare de la Vatican, Paolo Ruffini, «reprezintă viața, fertilitatea și pământul mamă» și trebuiau să aducă la sinod și la modul obiectiv cultura regiunii Amazonului”, a scris katholisch.de.

În toamna lui 2019, Alexander Tschugguel, un tânăr catolic austriac, a aruncat mai multe statuete cu Pachamama în râul Tibru, după ce acestea au fost expuse într-o biserică din Roma.

Statuete similare au fost folosite la o ceremonie religioasă din grădina Vaticanului, pe 4 octombrie 2019. Papa Francisc chiar a binecuvântat una dintre statuete.

La ceremonie, la care a participat și Suveranul Pontif, cei de față s-au închinat până la pământ în semn de venerație față de idolul păgân.

Mai mult, Papa Francisc s-a rugat în fața statuetei cu Pachamama la Catedrala Sfântul Petru, pe 7 octombrie, și apoi a însoțit-o într-o procesiune în sala sinodală.

Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

Germania, fascinată de „secretul” P

rimei Doamne din România


Accesează: