Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Benedict al XVI-lea îi răspunde lui Stephen Hawking: Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii
Papa Benedict al XVI-lea îi răspunde lui Stephen Hawking: Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii

Papa Benedict al XVI-lea îi răspunde lui Stephen Hawking: Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii

După ce omul de ştiinţă Stephen Hawking a spus că nu a fost nevoie de intervenţia divină pentru crearea Universului, Papa Benedict al XVI-lea a spus că ştiinţa nu poate desluşi complet "originea şi destinul omului".

"[Oamenii de ştiinţă] nu pot oferi un răspuns satisfăcător unor dorinţe fundamentale ale inimii umane, nu pot explica pe de-a-ntregul originea noastră şi destinul omului, nu pot explica scopul vieţii omului şi nici măcar nu pot oferi un răspuns exhaustiv la întrebarea ‘De ce există ceva în loc de nimic’", a spus papa Benedict al XVI-lea, în timpul vizitei oficiale de la Londra.

Suveranul Pontif a spus că, în schimb, religia oferă şansa unei vieţi morale, integre. "Bine înţeleasă, credinţa aduce luminare minţii, ne purifică inima şi ne îndemnă spre gesturi nobile şi generoase, în beneficiul întregii umanităţi".
Proteste ample la Londra

Liderul de la Vatican a avut parte de o vizită cu peripeţii la Londra. Miile de demonstranţi au strigat "Papa e un criminal" şi l-au acuzat pe Benedict al XVI-lea că este liderul unei "şleahte de pedofili", referire la dovezile despre abuzurile sexuale de care se fac vinovaţi înalţi clerici din mai multe ţări catolice, printre care şi Irlanda.

Papa şi-a cerut scuze oficial, cu ocazia vizitei la Londra, pentru aceste evenimente deloc izolate. Cazuri grave au ieşit la iveală în SUA, Mexic, Irlanda, Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie, Austria şi Belgia. În acest ultim stat, 13 copii s-au sinucis după ce au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici.
CITIŢI ŞI:
Stephen Hawking: Nu a fost nevoie de Dumnezeu pentru crearea Universului