Evenimentul Zilei > International > Papa Benedict a împlinit 83 de ani
Papa Benedict a împlinit 83 de ani

Papa Benedict a împlinit 83 de ani

Papa Benedict al XVI-lea a declarat că de ziua lui a cerut rugăciuni pentru biserică. Astăzi el a împlinit 83 de ani şi a petrecut muncind, pregătindu-se pentru pelerinajul din weekend în Malta, scrie Associated Press.

Suveranul Pontif a primit un tort de la o organizaţie de caritate din Statele Unite, numită Fundaţia Papală şi multe urări.
În câteva cuvinte, mulţumindu-le reprezentanţilor organizaţiei pentru cadou, Papa a făcut o referire indirectă la scandalul abuzurilor sexuale din sânul Bisericii Catolice, care a zguduit profund instituţia.
„În aceste zile, vă cer să vă rugaţi pentru nevoile universale ale bisericii, pentru ca ea să primească sfinţenie, unitate şi zel misionar”, a spus acesta.
Vaticanul nu sărbătoreşte oficial ziua de naştere a Suveranului Pontif. Dar, la începutul săptămânii viitoare, când se fac cinci ani de la alegerea lui în fruntea Bisericii Catolice, cardinalii care locuiesc în Roma îi vor invita la dejun.
Doctorul său spune că Papa se simte bine. Dar în ultima vreme, a părut cam palid şi slăbit, mai ales pe măsura ce criza abuzurilor sexuale a luat amploare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: