Germania a câştigat o nouă bătălie a "războiului fotbalistic" pe care îl are cu Anglia. Conduşi excelent în teren de Mesut Ozil, mijlocaşul lui Werder Bremen, care a reuşit un gol şi două pase decisive, tinerii jucători germani au făcut aseară cel mai bun al turneului.

Fără atacanţii Gabriel Agbonlahor şi Fraizer Campbell, englezii au început bine jocul, însă lipsa de claritate în faţa porţii şi fragilitatea în defensivă, de unde a absentat portarul Joe Hart (suspendat), au înclinat balanţa în favoarea nemţilor.

Chiar dacă au dominat prima repriză, "insularii" au intrat în dezavantaj la pauză, Gonzalo Castro, jucătorul lui Bayer Leverkusen, învingându-l pe Scott Loach, în urma unei acţiuni personale rapide a lui Ozil, la mijlocul primei părţi de joc.

Germanii şi-au dublat avantajul în debutul reprizei secunde, Mesut Ozil, ajutat şi de o greşeală a portarului englez, trecâdu-şi numele pe lista marcatorilor. Englezii au încercat să revină în meci, însă încercările lor au fost blocate de jocul foarte bine organizat al "panzerelor". Germanii s-au desprins în ultimele zece minute, Sandro Wagner (MSV Duisburg), reuşind o dublă în urma a două acţiuni rapide.

Este primul succes al Germaniei la Campionatul European de tineret, în timp ce Anglia a ratat şansa de a cuceri al treilea trofeu european.