Panică în Italia: Sicilia ar putea intra în faliment!

Panică în Italia: Sicilia ar putea intra în faliment!

Primul ministru italian Mario Monti şi-a exprimat ieri "profunda îngrijorare" că regiunea autonomă a Italiei Sicilia ar putea intra în curând în faliment, informează Associated Press citată de Agerpres.

Grupuri de afaceri italiene, sindicatele şi politicienii sunt avertizaţi de peste o săptămână că Sicilia ar putea deveni "Grecia Italiei", după mulţi ani de proastă administrare financiară, ieşită recent la lumină.

În presa media italiană au apărut informaţii că guvernul Siciliei are datorii de 5 miliarde de euro şi că, în curând, se va afla în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile.

Potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului, Monti i-a trimis ieri o scrisoare preşedintelui regional sicilian, Raffaele Lombardo, pentru a obţine confirmarea că el va demisiona după cum a promis pe 31 iulie. Acesta din urmă a confirmat că va demisiona.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comunicatul este neobişnuit, având în vedere autonomia Siciliei faţă de guvernul central de la Roma, şi reflectă preocuparea crescândă a lui Monti, notează AP. Monti şi Lombardo urmează să se întâlnească săptămâna viitoare.