Potrivit anchetatorilor, incredibilele fapte s-ar fi produs, între 2004 şi 2012, la Institutul Antonio Provolo pentru copii cu probleme auditive din provincia Mendoza, Argentina.

Acuzata este o femeia în vârstă de 42 de ani, Kosaka Kumiko, de origine japoneză, dar cu cetăţenie argentiniană. Mai înainte să fie ordonată reţinerea sa, călugăriţa s-a făcut nevăzută o lună de zile, fiind dată în urmărire generală de către autorităţi. Ea s-a predat apoi poliţiei, negând însă acuzaţiile formulate la adresa sa.

Potrivit anchetatorilor, un fost elev al şcolii a povestit cum a fost obligat de călugăriţă să poarte scutec absorbant pentru a ascunde faptul că sângerează după ce fusese violat de preotul Horacio Corbacho. Acesta din urmă şi alţi trei prelaţi au fost arestaţi, anul trecut, fiind acuzaţi de abuzarea sexuală a cel puţin 20 de elevi ai şcoli speciale.

Victimele au mai povestit că au fost obligate să întreţină raporturi sexuale anale şi orale de către preoţii acuzaţi şi că violurile s-au produs în ndormitoare, băi, grădină şi chiar pivniţa institutului.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, preoţii riscă între 10 şi 50 de ani de puşcărie.