In ciuda numeroaselor declaratii si promisiuni, Hamas si Fatah au ramas aceleasi rivale mereu pregatite de lupta iar Palestina de astazi nu arata semne de schimbare. "Toata lumea trage in toata lumea", a declarat un doctor de la un spital din nordul provinciei Gaza, unde au murit trei persoane – un membru Hamas si doi luptatori Fatah – iar alte 19 au fost ranite.

Intr-o alta confruntare din Gaza, un cofondator al Brigadei al – Aqsa apartinand gruparii Fatah a fost ucis dupa ce casa sa a fost atacata de membri Hamas. Atacul vine dupa ce al – Aqsa se presupune ca a ucis un membru Hamas zilele trecute.

Ieri, chiar biroul premierului palestinian din partea Hamas, Ismail Haniyeh, a fost atacat dupa ce o persoana inarmata a inceput sa traga de pe acoperisul unei cladiri din apropiere. Un apropiat al prim – ministrului palestinian a invinovatit Fatah de atac, chiar daca gruparea a negat public price implicare.

De la alegerile din 2006, castigate de Hamas, circa 630 de palestineni au murit in urma luptelor de strada dintre cele doua grupari.