Primul transfer de plasmă de la un pacient vindecat de Covid-19 a avut loc zilele trecute la Timișoara. În mai multe țări din lume, plasma de la pacienții vindecați de COVID19 este folosită pentru tratarea bolnavilor aflați în stare critică. Deja mai multe persoane vindecate au semnat formularul și așteaptă să fie chemate pentru recoltare.

”Am semnat acordul cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara și cu Comisia de Terapie Intensivă pentru transfer de plasmă de la pacienții Covid-19 convalescenți.

Pacienșții vindecași pot doinÎncepând de astăzi vom distribui către pacienți formularele de accept pentru a putea folosi datele lor personale pentru a le putea furniza Centrului Regional de Transfuzie Sanguină și pentru a-i informa că pot merge să doneze plasmă, dacă doresc acest lucru, după cele 14 zile în care mai stau la domiciliu, după externarea din spital”, a declarat doctorul Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru Tion.ro.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost vindecați și externați deja un număr 416 pacienți de COVID 19. Duminică, erau internați 100 de pacienți, din care cinci la Terapie Intensivă.