PACHET DE LA MĂMUŢA: Studenţii moldoveni ascund drogurile în borcanele cu murături

PACHET DE LA MĂMUŢA: Studenţii moldoveni ascund drogurile în borcanele cu murături

Trei studenţi ai Universităţii din Suceava au fost reţinuţi în ultimele 48 de ore. Primeau canabisul în borcanele cu mâncare primite de la părinţi şi îl vindeau prin campus

Ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au destructurat o reţea de traficanţi de droguri aduse din Republica Moldova, stupefiantele fiind ascunse în borcanele cu dulceaţă, murături ori brânză cu smântână din pachetele unor studenţi moldoveni care învaţă la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Droguri în dulceaţă

Marţi, în jurul orei 15:00, poliţiştii Antidrog au prins în flagrant în parcarea Hotelului Bucovina din municipiul Suceava, un tânăr, Bogdan Tudorache, în vârstă de 21 de ani, din judeţul Iaşi, student la Suceava, în maşina căruia s-au găsit aproximativ 60 de grame de cannabis. Anchetatorii au stabilit că drogurile pe care încerca să le vândă au fost aduse din Republica Moldova prin pachetele cu mâncare trimise unor tineri moldoveni care învaţă la Suceava, drogurile fiind ascunse în borcane cu dulceaţă şi murături. T

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot ieri, anchetatorii au făcut percheziţie şi în locuinţa unor studenţi moldoveni, Oleg Bobeica şi Eduard Puiu, găsindu-se alte câteva zeci de grame de cannabis. Toţi trei au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis mandate de arestare pe numele celor trei.

Pachetele vin cu microbuzul, odată cu mâncarea

La mjlocul lunii aprilie 2011, alţi doi studenţi moldoveni, Tudor Craveţ (20 de ani) şi Petru Diaconu (21 de ani), ambii din Republica Moldova, au fost încătuşaţi, după ce primul  a fost prins în flagrant în parcarea unui hipermarket de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, în timp ce vindea cu 2.300 de euro jumătate de kilogram de canabis.

Cele 500 de grame de canabis au fost primite de unul dintre studenţii încătuşaţi  în două tranşe, fiind trimise din Republica Moldova cu un microbuz. Drogurile, ne-au explicat surse apropiate anchetatorilor, au fost porţionate, învelite în hârtie velină de reviste şi apoi în folie din polietilenă impermeabilă, după care au fost introduse în borcane cu gem de mere sau brânză cu smântână. La Suceava, învaţă aproximativ 260 de studenţi şi 150 de elevi din Republica Moldova.Reprezentanţii asociaţilor care îi reprezintă pe elevii şi studenţii moldoveni susţin că acestea sunt cazuri izolate, de care se dezic.