Păcatele din Sâmbăta Mare

Păcatele din Sâmbăta Mare

Blaturile, banii negri şi corupţia au transformat Liga I la fotbal într-o cursă infernală, în care Gigi Becali pare să fi punctat decisiv tocmai înaintea Învierii.

Titlul celei mai disputate, dar şi celei mai „blătuite“ ediţii din Liga I la fotbal din ultimii ani se va decide duminică, în Ştefan cel Mare, unde Steaua are nevoie de o remiză cu Dinamo pentru a se încorona pentru a 24-a oară. Sâmbătă, în Ajunul Paştelui, lucrurile aproape că s-au lămurit, după ce Steaua a învins la Craiova cu 2-1, iar CFR Cluj, contracandidata sa, a obţinut doar o remiză albă la Mioveni.

E vorba de finalul unui sezon profund viciat, care va rămâne în memoria microbiştilor drept unul dintre cele mai murdare din fotbalul românesc. Banii negri, şantajul, adversarii şi arbitrii cumpăraţi, complicităţile cu conducă torii federaţiei şi ai ligii, toate aceste metode au transformat competiţ ia într-o mocirlă. După un tur în care clujenii au apăsat „butonul“ arbitrajelor, Steaua a revenit spectaculos în această primăvară, patronul Gigi Becali răsturnând balanţa culiselor. Totul în numele banului: CFR şi Steaua aleargă după milioanele Ligii Campionilor. Ajutorul arbitrului Megheşan

Adrian Porumboiu, patronul de la FC Vaslui, anticipa încă de luna trecută că finalul sezonului va fi unul în care fotbalul îşi va vinde sufletul. „Eu am spus că ăsta e campionatul Dracului. Cine ia titlul are legături cu Necuratul!“, e convins Porumboiu. Etapa a 32-a, disputată în Sâmbăta Mare, a scos la iveală mocirla în care se scaldă campionatul intern: arbitraje scandaloase, suporteri violenţi, conducă tori care sfidează bunul simţ şi fotbalişti care joacă după partiturile trasate pe bancnotele de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Steaua şi-a respectat şi de această dată „blazonul“ construit în retur şi a devenit principala favorită la titlu, după o rundă în care a beneficiat de ajutorul arbitrului-asistent Nicolae Megheşan şi de apatia adversarilor craioveni, iar rivala CFR Cluj s-a lovit, pe lângă propria neputinţă, de un arbitraj ostil şi de o formaţie a Mioveniului motivată cu sume colosale. „La Craiova a fost o regie minunată pusă la cale de Gigi Becali“, a concluzionat acţionarul rapidist George Copos. Liga şi federaţia, avocaţii Diavolului

În toată această nebunie, LPF şi FRF nu se remarcă decât prin complicitatea la neregulile tot mai evidente din fotbalul românesc. După ce au închis ochii la arbitrajele favorabile pe care CFR le-a avut în tur, forurile interne au asistat cu nonşalanţă la „butoanele“ acţionate în retur de Gigi Becali. „Toată lumea vede ce se întâmplă... Nu se ia nicio măsură pentru că e un cerc vicios“, crede Adrian Porumboiu.

"Toată lumea vede ce se întâmplă... Nu se iau măsuri pentru că e un cerc vicios. După toate astea, doar nu vrea Becali să ia campionatul fără să-i spargă nimeni geamurile!", Adrian Porumboiu, patron la FC Vaslui

CINE SEAMĂNĂ VÂNT...

Gigi Becali, scuipat şi înjurat la Craiova Climatul profund viciat creat de conducătorii cluburilor naşte monştri. Stârniţi de jocul duplicitar al propriei echipe, de rezultat şi de prestaţia arbitrilor în partida Universitatea Craiova - Steaua 1-2, suporterii olteni au răbufnit cu doar câteva ore înaintea Învierii. După ce, înaintea jocului, i-au ameninţat cu moartea pe proprii fotbalişti, somându-i să evolueze corect, fanii „alb-albaştrilor“ au aruncat pe teren la meci cu bucăţi de scaune, cu ochelari de soare şi chiar cu bucăţi de ciment, una din ele fiind aproape să- l nimerească pe Pleşan. Nici Gigi Becali n-a scăpat de furia craiovenilor, care l-au scuipat, l-au înjurat şi i-au spart geamurile maşinii!

„Doar nu vrea să ia campionatul fără să- i spargă nimeni geamurile!“, a comentat ironic Adrian Porumboiu. Arbitrajul defavorabil „Ştiinţei“ a avut rolul său în această „intifadă“, Steaua deschizând scorul prin Pepe Moreno în urma unui ofsaid clar, nesemnalizat de asistentul Nicolae Megheşan. „Am fost furaţi cu Dinamo, am fost furaţi şi cu Steaua... La primul gol a fost ofsaid clar. Steaua a câştigat ca acum 20 de ani“, a declarat Adrian Mititelu, patronul „Ştiinţei“.