OTV nu scapă de plata amenzilor

OTV nu scapă de plata amenzilor

CNA a câştigat în instanţă dreptul de a încasa 80.000 lei reprezentând sancţiunile date postului.

OTV trebuie să plătească Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) 80.000 de lei, adică suma totală a amenzilor date postului de membrii Consiliului, relatează Mediafax.

Postul lui Dan Diaconescu este obligat în acest sens de trei sentinţe definitive, pronunţate în perioada 1 octombrie-31 decembrie 2007.   Campion la sancţiuni Procesele au avut ca obiect trei amenzi date de CNA postului pentru ediţii ale emisiunii „Dan Diaconescu Direct“.

O primă amendă contestată în justiţie de OTV, în valoare de 50.000 de lei, a fost primită de post de la CNA pentru difuzarea de imagini reprezentând consumarea unor acte sexuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă amendă pe care televiziunea este silită să o plătească - 25.000 de lei - a fost acordată de Consiliu pentru o altă ediţie a emisiunii moderate de Dan Diaconescu, în care Corneliu Vadim Tudor a adus acuzaţii grave cu incidenţă penală şi morală la adresa preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a altor demnitari, oameni de afaceri, jurnalişti, fără ca acestea să fie probate în vreun fel.

OTV este silit să plătească şi o amendă de 5.000 de lei, tot pentru „Dan Diaconescu Direct“, CNA sancţionând emisiunea pentru discriminarea şoferului britanic implicat în accidentul rutier în care au murit regizorul Cristian Nemescu şi alţi doi tineri.

CNA a mai câştigat, printr-o sentinţă definitivă, şi un proces cu TVR 1, al cărui obiect era prevederea din Ordonanţa Guvernului nr. 39 din 2005 privind cinematografia, prin care se solicită CNA să nu monitorizeze publicitatea pentru filmele româneşti.

Sentinţele au fost deja comunicate administraţiei financiare în vederea începerii procedurii de executare silită.

De asemenea, CNA a mai câştigat fondul la cinci procese cu OTV, postul trebuind să plătească amenzi cumulate în valoare de 55.000 de lei, aceste hotărâri putând fi atacate cu recurs la instanţa superioară.