"Oţelul Galaţi nu va câştiga campionatul"

"Oţelul Galaţi nu va câştiga campionatul"

Radek Oprsal, apărătorul ceh care sâmbătă a marcat în poarta celor de la Dinamo, nu crede în posibilitatea ca echipa lui Dorinel să termine prima în Liga I.

Dinamo este incapabilă să ţină ritmul impus de Oţelul în Liga I la fotbal şi să lege câteva victorii care să-i permită să reducă ecartul faţă de moldoveni. Sâmbătă, gruparea "câinilor roşii" s-a împiedicat pe teren propriu de micuţa Astra Ploieşti, scor 2-2. Prahovenii au condus cu 2-0, dar n-au putut menţine rezultatul până la final.

În poarta echipei Dinamo marchează cine vrea şi cine nu vrea. A făcut-o şi fundaşul ceh Radek Oprsal (32 de ani), care nu dăduse niciun gol în prima divizie de la noi, deşi evoluează din 2007 în România, fiind legitimat la început la FC Naţional.

EVZ: Radek, te-ai bucurat mult după ce ai marcat primul gol în Liga I. Radek Oprsal: Sincer să fiu, golul nu reprezintă mare lucru pentru mine. E adevărat, m-am bucurat, dar nu sunt "prima donna" la echipă. Eu trebuie să mă apăr, să mă asigur ca formaţia să nu ia gol. Nu contează că jucăm cu Steaua, cu Timişoara... Noi vrem să luăm puncte de la fiecare meci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte, echipele care jucau cu Steaua şi Dinamo se gândeau să nu încaseze multe goluri. Acum, toate îşi propun, şi mai şi obţin, puncte contra acestor formaţii… Nu ştiu cum era în trecut la voi, dar mie mi se pare că nivelul campionatulul din România este mai bun de la an la an. Şi asta datorită străinilor care au venit. Iau cazul CFR-ului. Cumpără doar străini şi, din când în când, câte un român.

Alţii spun că în Liga I vin doar străini de mâna a doua. Asta depinde de managementul fiecărui club, de felul cum îşi alege jucătorii.

Ce părere ai despre zgomotul pe care îl fac preşedinţii de club la televizor? Am schimbat 10 antrenori în trei ani, de când sunt în România! Este incredibil! Patronii de aici vor rezultatele imediat, n-au răbdare. Dar Dorinel Munteanu, la Oţelul Galaţi, a adunat peste un an la echipă şi se văd rezultatele, deşi are doar "muncitori" în lot, fără individualităţi. Uite ce se întâmplă la Timişoara. L-au dat afară pe Uhrin, pentru că era apropiat de jucători şi se lupta pentru drepturile lor, iar acum l-au dat afară şi pe Contra care, la fel, era apropiat de jucători şi să bătea pentru ei. Iar Timişoara l-ar putea aduce din nou pe Uhrin! Nu mai înţelegi nimic. Primul tău antrenor în România a fost Sorin Cârţu, la FC Naţional. Ce părere ai despre gestul făcut de el la Basel? E un "perfect guy" în afara programului. E pus pe glume… În timpul meciurilor se schimbă total, la 180 de grade, devine nervos.

Ai trecut peste problema personală (n.r. - în 2006, prietena lui, însărcinată fiind, a murit într-un accident de circulaţie, în timp ce vorbea cu el la telefon) pe care ai avut-o în trecut? Timpul le rezolvă pe toate. Nu vreau să mai joc în Slovacia, îmi aduce aminte de lucruri neplăcute. Mă duc doar în vacanţă la Bratislava, unde locuieşte fiica mea.

Cine va lua titlul în România? Cred că Timişoara. De fapt, asta îmi doresc. A arătat ca o echipă mare şi n-a cheltuit foarte mulţi bani. N-a pierdut niciun meci în acest sezon. Oţelul va termina sus în clasament, dar nu va lua campionatul.

DINAMO ASTRA 2 2 Marcatori: C. Munteanu (57 - penalty), Ad. Cristea (60)/ Takayuki (15), Oprsal (38)

Dinamo: Dolha 5, Rubio 4 (46, L. Ganea 5), D. Grigore 6, Moţi 6 (73, Scarlatache 5), Diabate 5, D. Kone 5, C. Munteanu 6, Torje 5, Ad. Cristea 6, Alexe 5, M. Niculae 5 (77, Dănciulescu) Antrenor: Ioan Andone

Astra: C. Grigore 4, Măţel 6, L. Goian 5, Oprsal 7, Mihalache 5, Pătraşcu 5, Takayuki 7, Strătilă 6 (89, E. Crăciun), Tigoianu 6 (56, Ben Teekloh 6), Al. Stan 7 (63, M. Florea 6), Miranda 4 Antrenor: Tibor Selymes

Arbitri: M. Prodan 6 - Z. Szekely 7, G. Szabo 7; Stadion: "Dinamo" - Bucureşti; Spectatori: 100

OŢEL DUR

Moldovenii iernează în fotoliul de lider

În timp ce mulţi sunt sceptici în privinţa potenţialului pe care-l deţine Oţelul, echipa de la Dunăre îşi vede liniştită de treabă în campionat şi adună victorii.

Moldovenii au învins ieri, acasă, formaţia Sportul Studenţesc (scor 1-0) şi şi-au consolidat prima poziţie în ierarhia Ligii I la fotbal. Trupa lui Dorinel Munteanu staţionează în această iarnă pe primul loc, indiferent de rezultatele etapei a 19-a (astăzi, Comitetul Executiv al FRF va decide, foarte probabil, ca runda viitoare, ultima din 2010, să fie amânată, din pricina vremii nefavorabile).

După o primă repriză fără gol, în care oaspeţii au avut trei mari ocazii de a înscrie, gălăţenii au punctat prin Marius Pena, în minutul 76.

"Am încheiat un an formidabil. Ne-am dori să jucăm şi etapa viitoare tot în acest an, chiar dacă 16 echipe din 18 nu vor asta", a spus, la final, Marius Stan pre şedintele Oţelului, iar "Munti" crede că echipa Oţelul va fi şi mai puternică în 2011. (Andrei Călin)

12 victorii a obţinut echipa Oţelul Galaţi în acest tur de campionat